Hopp til hovedinnholdet

Har jeg angrerett på fag bestilt over telefon?

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på noe angående angrerett. Jeg skal ta opp fag for å forbedre vitnemålet mitt etter VGS. Jeg har vært på rådgivertime der vi ble enige om noen fag, noen dager senere ble jeg oppring og vi snakket da noen minutter og jeg valgte å melde meg på ett fag til (meldte meg på via telefon på det siste). Jeg fikk kontraktsforslaget som jeg skrev under på. Nå har jeg summet litt og ønsker ikke det siste faget allikavel, jeg tok kontakt med rådgiver og hun sier det ikke er mulig å trekke seg nå (har hatt 1 dag med undervisning i det nevnte faget). Når jeg dro opp det med angrerett så sa hun at det ikke gjaldt pga vi hadde rådgivertime, men skal ikke det gå når det ene faget ble bestilt over telefon? Det er litt under 2 uker siden jeg signerte. Jeg lurer på hvordan mulighetene mine er og hvordan jeg burde gå frem? På forhånd takk for svar:)

Besvart 30.08.2019 13:53
 

Svar
Hei

Det er mange vilkår som må være oppfylt for at man skal kunne ha angrerett på kjøp av en tjeneste.

For at det skal være angrerett her, må kjøpet av faget kun være inngått ved hjelp av telefon, og det må være vanlig for selgeren å tilby faget på denne måten, altså over telefon. 

Vi kan dessverre ikke si konkret om du har angrerett i ditt tilfelle eller ikke fordi det avhenger av mange forhold. Du kan uansett sende en e-post å si at du ønsker å benytte deg av angrerett. Det er viktig å kreve slike ting skriftlig. 

Hvis skolen står på sitt om at det ikke er angrerett her, bør du høre om det finnes andre muligheter for å trekke deg fra avtalen.

Du kan lese mer om angrerett her.

Vennlig hilsen
Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og vi hjelper deg med å løse ditt forbrukerproblem gjennom råd, veileding og mekling hvis du og selgeren blir uenig. 

Du finner mer informasjon på forbrukerrådet.no

Følg oss på facebook/forbrukerradet og twitter/forbrukerradet 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Angrer du på noe du har kjøpt?

En tenåringsjente sitter foran en datamaskin og ser på kredittkortet hun holder foran seg. (www.colourbox.com)

Angrerett er at du har rett til å angre på kjøpet, innen 14 dager etter at du har mottatt den. Du kan ikke bruke varen før du sender den tilbake, men du kan åpne emballasjen og undersøke varen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker