Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på om det finnes noen piller eller medisin for å utsette mensen

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei ;) jeg lurer på om det finnes noen piller eller medisin for å utsette mensen, f eks hvis du skla noe spesielt en helg og tror du får mensen akkurat da, kan man kjøpe noe på apoteket eller noe? hva heter det produktet i så fall? et spørsmål til hva er utflod? er det det samme som eggløsning? og ossen ser det ut? farge? håper på svar ;) hilsen jente, 13år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det finnes en medisin for å utsette mensen som kan brukes en gang imellom når det er litt krise om mensen kommer når du f.eks. skal på sydentur e.l.  Den heter Primolut-N og den må du får resept av legen for å få kjøpt.  Du kan få resept på helsestasjon for ungdom eller hos fastlegen.  Når du blir eldre, blir det kanskje aktuelt for deg å bruke p-piller som prevensjon.  -Når man bruker p-piller kan man også enkelt utsette mensen innimellom.

 

Å ha utflod er en naturlig del av det å være kvinne.  I løpet av puberteten vil jenter oppleve at de får mer utflod.  Utflod er til for å holde skjeden glatt og frisk.  Normal utflod er fra klar til litt svakt gulhvit.  Den kan variere noe gjennom menstruasjonssyklusen, både i mengde og konsistens.  Utflod har en svak lukt, kanskje litt syrlig. 

 

Utflod som øker i mengde og forandrer seg i farge og lukt, kan være et tegn på infeksjon.  -Det kan være at den blir blodig, gul, grønnlig eller hvit og osteaktig og ha strammere lukt eller fiskelukt.  -Da bør man prate med lege om det.


Vennlig hilsen helsesøster
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Praktiske tips om hormonell prevensjon

P-piller (colourbox.com)

Lurere du på når du er sikker etter oppstart med prevensjon, når det har gått for lenge mellom to p-piller, hvordan utsette mens eller noe annet. Du finner svar på det og mye annet i denne artikkelen.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker


Quiz: Hva vet du om minoriteter?

Hva er en asylsøker?