Hopp til hovedinnholdet

Jeg kjøpe en brukt kjole fra mote.no for litt siden, oppdget at kjolen hadde et hull.  Hva gjør jeg?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg kjøpe en kjole fra mote.no for litt siden. Der selger privatpersoner brukte og ubrukte saker og ting. Jeg fikk kjolen i posten uten noe problem, men oppdaget fort et hull i midjen ved sømmen. Hun opplyste tidligere om at den var ubrukt. Og med det tar jeg det som en selfølge at varen er i tipp topp stand. Den lukter røyk, selv om jeg ikke bryr meg så mye om det, merkelappen av avklippt, noe som vekker mistanke om at den faktisk er brukt, men igjen, dette er noe jeg ikke bryr meg om. Men det er et stort hull i den! Hva skal jeg gjøre? Hun nekter å gi tilbake noe av pengene, og mener jeg bare skal godta det faktum at det er et hull i den, og sy det igjen. Men hva med reklamasjonsrett? "Hvis du kjøper en vare med mangler, gir forbrukerkjøpsloven deg visse rettigheter. En vare er mangelfull dersom den ikke er som dere har avtalt. (...)Du har også krav på at varen har de egenskaper og den kvalitet som selgeren har opplyst direkte til deg eller gjennom sin markedsføring." hentet fra: http://forbrukerportalen.no/Publikasjoner/1023824302.54/1023964913.16 Hvordan går jeg fram? Hvordan kan jeg få den ersattet eller refundert? Mvh frustrert jente

 

Svar
Hei


Jeg anbefaler deg å kontakte forbrukerrådet for å få tips om hvoirdan du kan følge opp saken. De har en egen klageguide og kan kontaktes på forbrukertelefonen 03737 (0900-1500).

 

Lykke til

Hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er du en forbruker?

Handlevogner (colourbox.com)

Vi er alle forbrukere når vi shopper, surfer på nettet og mottar reklame. Men visste du at forbrukere også har rettigheter?

Les mer

Hvordan handle trygt på nettet

Jente handler på nett (colourbox.com)

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker


Quiz: Hva vet du om studier i utlandet?

Hva er ERASMUS?