Hopp til hovedinnholdet

Jeg har kjøpt noe på et nettsted som er konkurs. Får jeg varene mine?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er litt usikker på om detter er en sak for dere, men jeg håper virkelig dere kan hjelpe meg! Jeg la inn en bestilling til Rockshop.no i begynnelsen av juni. Jeg har tidligere bestilt fra dem uten noen som helst problemer, så tenkte derfor ikke over faren for å betale på forhånd. Rockshop.no står nå ovenfor konkurs, og jeg kan risikere å ha mistet de 1000 kronene jeg allerede har betalt. Jeg ønsker veldig gjerne å få varene mine, men vil ikke risikere å miste pengene. Jeg har vært i kontakt med Forbruker rådet, men føler ikke jeg fikk et tydelig svar på det jeg spurte om. Mvh. Ingvild

 

Svar

Hei!

 

Pengene dine er tapt ved konkurs, og du vil neppe se snurten til varene heller av samme årsak. Ved konkurser er det størrelsen på beløpet som bedriften skylder til en person eller enhet som bestemmer hvem som skal få pengene, og tusen kroner er for liten sum i denne sammenheng. Hvis selskapet har varer liggende vil de bli forsøkt solgt for å dekke pengene som Rockshop skylder andre. De vil ikke gå til deg. Hvis du har brukt kredittkort så kan du bruke en paragraf i finansavtaleloven som heter 54 b som sier at du kan kreve pengene av kredittyter. Det vil si de som låner deg pengene for at du skal få kjøpt varene av Rockshop.no skal tilbakebetale pengene som for eksempel Visa. Men du må selv ha forsøkt å klage til Rockshop.no. Gjør det med en e-post og gi dem en frist på fjorten dager. Etterpå kan du kontakte kredittyter og be dem betale til deg tilbake det nettbutikken skylder. Legg ved klagebrevet til Rockskop.no samt kvittering for kjøpet, som bevis for pengene du har tapt og at du har kontaktet dem for å løse saken selv. I eposten eller brevet til kredittyter viser du til finansavtalelovens §54 b. Får du ikke pengene finnes det en egen klagenemnd du kan bruke som heter Finansklagenemnda. Lykke til!

 

Vennlig hilsen ung.no, i samarbeid med Forbrukerrådet (www.forbrukerportalen.no)

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan handle trygt på nettet

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker


Quiz: Hva vet du om dine rettigheter på skolen og der du bor?

Hva betyr det at du har rett til å velge din egen utdanning fra du er 15 år (barneloven § 32).