Hopp til hovedinnholdet

Betaling på nett.

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei:) bare et par uvanlige spørsmål :) når man kjøper ting på nettet og skal betale med kort. hvordan betaler man ? får man faktura i posten og går ned i banken og netaler? og når det er pakke må man ned på posten for å spør om det ha rkommet pakke til meg? plis svar... det andre er et litt merkelig spørsmål.. hva betyr sørstateflagget...rebel ??? noen ser på det som litt rasistisk desverre... men kan du fortelle meg hva det står for...osv?? tusen takk på forhånd

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Det er forskjellige måter å betale på nettet, og det skal stå på nettsiden hvilke alternativer du har. Det mest vanlige er å betale med betalings-/kredittkort. Da er det vanlig å oppgi kortnummer, cvc-kode (som står bak på kortet), utløpsdato for kortet og gjerne en sikkerhetskode du har valgt selv i nettbanken din. Alternativ kan du få varene sendt i postoppkrav, men dette koster mer. Snakk med foreldrene dine, så kan de sikkert hjelpe deg med betalingen her. Les også artiklene jeg lenker til under.

 

Du trenger ikke spørre på posten, men du får hentelapp i postkassa når pakken har kommet. Posten har også begynt med hentelapp på sms.

 

Les mer om sørstatsflagget på Wikipedia. Flagget forbindes i dag med raseskillet og slaveholdet som har preget USAs historie.

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan handle trygt på nettet

Netthandel kan være en billig og rask måte å handle gaver og ting til deg selv på. Her får du tips for å unngå nettfellene!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker