Hopp til hovedinnholdet

har jeg forsikring?

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Blei 18 år i september, og fekk nylig billappen. Skal til hausten flytte vekk på skule og har i siste tida byrja å lure på forsikring. Har eg forsikring på foreldra mine, eller lever eg no utan forsikring i det heile? Bør eg skaffe meg forsikring, og evt kva type forsikring, uføre/livs osv? Har høyrt om folk som har hatt reiseforsikring på foreldra, når dei budde heime og var over 18 år. Stemmer dette? Takk

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

 

Så bra at du tenker på forsikring og på å sikre deg selv og ansvar du har for andre evt i forbindelse med bilkjøring.

 

Det er mange ting man ønsker å forsikre, eller forsikre seg mot. Det kan være fysisk skade på seg selv, skade på tenner, skade på innbo ved vannlekkasje o.l., inbrudd, skade i forbindelse med bilulykker eller reiser.

 

Hvilke forsikringer du har, vet jeg ikke. Det avhenger blant annet om du bor hjemme, om du bor med foreldre som har tegnet forsikring på deg, om du studerer, om du har egen bil og lignende.

 

Du må sjekke med foreldrene dine hva de har forsikret som også gjelder deg.

 

Om du eier bil, må du ha ansvarsforsikring, men du må ikke forsikre bilen din, da det ofte kan være dyre forsikringspremier og egenandeler for kanskje en rimelig bil.

 

Ønsker deg lykke til. Legger ved to artikler under svaret, om reiseforsikring, forsikring når du har bil og om innboforsikring.

 

Lykke til!

Vennlig hilsen ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forsikring på utenlandsreise

Skal du reise til utlandet må du sørge for at du har gyldig reiseforsikring. Les hvorfor det er viktig, og hvordan du skaffer deg det her.

Les mer

Husk innboforsikring når du leier

Gutt støvsuger hybelen sin (colourbox.com)

Dersom du leier boligen du bor i, er det utleier som må sørge for at selve bygningen er forsikret. Det du må gjøre er å forsikre tingene dine gjennom en innboforsikring.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker