Hopp til hovedinnholdet

Spørsmål om betaling for reparasjon.

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg greide å søle vann på skolepcen min og sendte den inn til IT-gutta. De sa at det hadde skjedd noe med hovedkortet og sendte den deretter inn på reparasjon. Nå har jeg fått regningen og der står det at jeg må betale 1.000 kr for reparasjonen. Det står at jeg må betale for erstatning av tastatur, bakdeksel osv. men de nevnte ikke noe om dette når jeg leverte den inn. Det jeg lurer på, er om jeg må betale den fulle summen når de ikke har informert meg om at de har erstattet utstyr som ikke har vært ødelagt i forkant?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Hvis du får reparert en datamaskin skal reparatøren spørre deg om du vil ha reparert noe ekstra, hvis ikke kan han miste retten til å ta seg betalt for det. Unntaket er hvis han måtte gjøre det for å reparere den opprinnelige skaden, og han ikke hadde mulighet til å kontakte deg.

 

Forbrukerrådet kan megle i saker når du blir uenig med en håndverker om regningen. Les mer på forbrukerrådet.no


Vennlig hilsen

 

Forbrukerrådet i samarbeid med ung.no

 

Forbrukerrådet er en interesseorganisasjon som arbeider for et forbrukervennlig samfunn, og gir gratis rettshjelp til forbrukerne.

 

Trenger du råd og veiledning, sjekk ut www.forbrukerrådet.no, send e-post til hjelp@forbrukerradet.no, eller ring 03737. Du kan også besøke oss på et av våre ti regionkontorer.

 

Følg oss på www.facebook.com/forbrukerradet og www.twitter.com/forbrukerradet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker