Hopp til hovedinnholdet

Hvilke muligheter har jeg til å klage på et kjøp når jeg har kjøpt av privatperson?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg kjøpte en veske til 2000 kroner. Det fremgikk i annonsen på finn.no at alle veskene var 100% autentiske. I ettertid tålte ikke vesken daglig bruk og smeltet inni som plast. Derfor er spørsmålet, hva har jeg som har kjøpt privat rett til? Burde jeg anmelde salget? 2000 for en fake veske hadde jeg aldri betalt og selger nekter å ta vesken tilbake. Hun sier den ikke har blitt brukt av hun og at det ikke er hennes feil siden varen ikke var i den tilstanden når jeg fikk den. Det setter jeg stort spørsmålstegn til, at noen kjøper en dyr eldre veske som aldri er brukt og har plast rundt håndtaket. Håper dere kan gi meg svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet ditt. Da du har kjøpt vesken av en privatperson er det kjøpsloven, og ikke forbrukerkjøpsloven, som gjelder. Kjøpsloven gir deg litt andre rettigheter enn dersom du hadde kjøpt vesken av en næringsdrivende, men du har fremdeles mulighet til å reklamere på kjøpet dersom det er en mangel ved vesken.

Jeg vil anbefale deg å kontakte Forbrukerrådet på telefon 0 37 37 for å få hjelp til hvordan du skal reklamere på kjøpet. Du finner også mer informasjon om rettighetene dine på denne lenken: www.forbrukerradet.no/dine-rettigheter/garanti-og-reklamasjon/n%C3%A5r-selger-er-privatperson.

Lykke til med saken! 

 

Hilsen Forbrukerombudet i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forbruker
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forbruker