Hopp til hovedinnholdet

Vi likte hverandre før, skal jeg ta kontakt nå? Vet ikke om hun er opptatt.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

hei jeg er en gutt på 14 år. for ett år siden dreiv jeg på med en jente i parallellklassen min. det vil si, vi dreiv ikke på direkte, for vi snakket sjelden med hverandre. men vi visste at begge likte hverandre. dessverre turte ingen å gjøre noe med det. det var nok mest min skyld og jeg angrer så sykt på at jeg ikke gjorde noe, for etter sommerferien fant jeg ut at hun dreiv på med en annen gutt. det gjorde sykt vondt, men til slutt klarte jeg å komme over hun og jeg begynte å like en ny jente. det gikk noen måneder å jeg var kommet totalt over denne jenta. innimellom virket det som om hun så på meg og da jeg snudde meg mot hun, snudde hun seg fort vekk, men jeg brydde meg ikke. av å til så jeg han gutten hun dreiv på med i samme rom som hun, men at de ikke snakka sammen. de bare pratet med hverandres venner. og så ikke på hverandre. er ikke dette litt rart hvis man driver på med hverandre? en dag sluttet jeg plutselig å like hun andre jenta som jeg hadde begynt å like. etter hvert begynte jeg å like samme jenta som jeg opprinnelig hadde likt først. når jeg nærmer meg hun virker det som om hun blir litt nærvøs, men det er bare noe jeg tror. nå er det sommerferie igjen, så jeg får ikke sett hun på en stund. å for alt jeg vet kan hun jo drive på med en ny, sånn som i fjor. burde jeg kontakte hun på facebook? og hva er sjansen for at hun vil begynne å like meg igjen? vil det bli rart å plutselig kontakte hun på facebook siden vi så vidt ikke har snakket med hverandre? jeg er nesten sikker på at hun ser på meg av å til, men ikke så ofte å lenge som før da hun likte meg. før pleide hun å holde blikket, til jeg så bort. nå er det omvent. hva skal jeg gjøre?! takk på forhånd...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Dette med øyekontakt med den du holder på med varierer fra par til par. Noen har ikke noe kontakt i offentligheten, kanskje de synes det er litt pinlig, mens andre har like mye kontakt i offentligheten som de har alene. Dette varierer!

Jeg synes du skal la det være opp til henne hvem hun liker, og at du derfor ikke skal tenke så mye på om hun holder på med en annen eller ikke eller hvem dette er. Prøv bare å ta kontakt med henne selv! Dersom hun da liker deg vil hun jo kanskje rette fokuset over på deg? Dersom du vet at hun har kjæreste synes jeg ikke du skal ta kontakt, men dersom hun bare har hørt at hun holder på med noen og det er litt uvisst hvem denne personen er akkurat nå, synes jeg du kan ta kontakt. Ta gjerne kontakt på Facebook siden det nå er sommerferie. Da har du et lite forsprang når skolen starter, og det blir mer naturlig å ta kontakt på skolen. Jeg vet ikke hva sjansen er for at hun begynner å like deg igjen, men dersom hun har likt deg før er det hvertfall en mulighet. 

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse