Hopp til hovedinnholdet

Hvordan få kontakt med gutten jeg liker?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei, jeg har et "problem". Jeg har i det siste blitt veldig betatt av en gutt som går på skolen min, han er 1 år yngre enn meg, så vi har nesten ingen felles venner. Jeg har utrolig lyst til å få kontakt med han, men jeg er superdårlig på slikt. I tillegg er han aldri i f.eks. kantina, så det er umulig å få øyekontakt og lignende. Vi har klasserom nesten ved siden av hverandre, så jeg går forbi der nesten hele tiden og legger alltid merke til han! Men, hver gang jeg ser han i gangen elns, har jeg fått øyekontakt! En gang gikk jeg forbi og pratet med ei venninne som gikk bak meg, og da fikk vi øyekontakt ganske lenge også! Han er bare såå søt! Hvordan kan jeg ta kontakt? Jeg aner ikke om han finnes interessert i å bli kjent med meg i det hele tatt.. Jeg bor på et lite sted, der folk lett dømmer hverandre...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Takk for spørsmål og beklager seint svar.

Så hyggelig at du har funnet en gutt du liker! :)

For å gjøre det litt mindre skummelt å ta kontakt med han, så synes jeg du skal prøve å gå inn med en innstilling om å bli kjent med han. Du trenger ikke tenke på at du skal få han til å like deg eller noe sånt, du trenger bare å tenke på at du vil prate med han, for å finne ut litt mer om hvordan han er som person. Husk at du er et år eldre enn han, og at det antakelig vil føles enda mer skummelt for han å ta initiativ til å bli kjent. Gjør det du!

Hvis du synes det er vanskelig å gjøre det ansikt til ansikt med en gang, så kan du selvfølgelig prøve å sende han en melding på telefonen eller Facebook først. Husk imidlertid at det er vanskeligere å tolke signaler der, fordi man ikke kan se ansikt eller kroppsspråk. Du trenger ikke skrive noen lang, utfyllende melding, det viktigste er egentlig at han skjønner at du er interessert i kontakt. Hvis han er interessert i det samme, vil han garantert svare deg.

Jeg legger ved noen artikler under svaret med tips om hvordan du kan gå frem og hva dere kan prate om. Jeg håper du tar sjansen på å bli kjent med denne gutten, for heldigvis er det som regel veldig lite galt som kan skje ved å vise interesse. Det verste man kan få er et nei, og i den store sammenheng, så er jo egentlig ikke det så veldig ille? :)

Jeg ønsker deg lykke til, og spør gjerne igjen hvis du lurer på noe mer!

Hilsen redaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Ti tips til småprat

Stillhet mellom to jenter på kafé (colourbox.com)

Skal du på fest, en samling eller møter, er sjansen stor for at du møter noen du ikke kjenner. Det er både hyggelig og nyttig å kunne noen triks for å bryte isen og bli kjent med fremmede.

Les mer

Forelsket, men sjenert?

Sjenert (colourbox.com)

Har du aldri hatt kjæreste? Eller kanskje du er avstandsforelsket, men blir flau ved tanken på å vise det til noen. Les hva du kan gjøre for å få kjæreste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse