Hopp til hovedinnholdet

Hva betyr et smil? Hvorfor smiler de til meg når jeg ser på dem?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg greier ikke folk som stirrer på meg. Det er noe jeg ikke liker, når noen stirrer på meg ser jeg enten tilbake og da snur de seg, eller så bryr jeg meg ikke. Men det er utrolig plagsomt at noen står/sitter å stirrer på meg. Den ene læreren min stirrer på meg og smiler, jeg synes det er fint at hun smiler til meg. Det er ikke så veldig behagelig at hun sitter å stirrer på meg, det skjer jo også at andre stirrer på meg. Å jeg liker det ikke, jeg ser ikke på voksne vis det er de som stirrer. Men vis det er elever eller andre jeg møter ser jeg tilbake, hvorfor er det sånn? Å hva betyr et smil? Er det 'hei' , har hørt mange si masse forskjellig om hva et smil er/betyr? Det er liksom mange som smiler til meg, når jeg set på dem hvorfor det? Betyr det at dem liker meg som person?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det er mange som ikke liker å bli stirret på, man føler seg iaktatt og det kan være ubehagelig. Grunnen til at du ser tilbake på andre elever og ikke læreren kan være fordi du ikke ønsker øyekontakt med læreren. Det kan også være at du ser tilbake på de andre elevene for å få dem til å slutte å stirre, men at du ikke tør å gjøre det med læreren av respekt.

Et smil kan bety veldig mye. Mange smiler for å være hyggelig, man kan smile når man får øyekontakt med noen man ikke kjenner så veldig godt i stedet for å si hei (bare for å vise at man kjenner igjen hverandre, og for å være hyggelig). Et smil kan bety at noen liker deg, spesielt hvis det er noen som veldig ofte ser på deg og smiler til deg.

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse