Hopp til hovedinnholdet

Jeg er forelsket i en som er 26 år. 

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei! Jeg er en jente på 16 år. Jeg er veldig forelsket i en gutt som er 26 som også er veldig forelsket i meg. Foreldrene mine aksepterer ikke forholdet vårt. De lar meg ikke møte han og å ta kontakt med han (mobil, internett). De sier at de skal anmelde ham til politiet hvis de får vite at vi har kontakt... Jeg lurer på om det virkelig er ulovlig å prate med han? Kan han bli anmeldt fordi vi møtes? Vi vil ikke nødvendigvis gjøre det, men hva hvis vi får lyst til å bo sammen? Hvis foreldrene mine sier at vi ikke kan bo sammen når jeg er 16, er det de som bestemmer det eller er det jeg som bestemmer det selv? Må vi vente til jeg blir 18 eller kunne vi bo sammen nå hvis vi ville det? Hva er de juridiske risikoene ved vårt forhold før jeg blir 18? Jeg har lett mye på nettet etter informasjon men eneste jeg lærte var at det var ulovlig med samleie med folk yngre enn 16.. Derfor hadde jeg vært veldig glad hvis dere kunne svare på spørsmålene jeg skrev ovenfor :-) Tusen takk på forhånd!

SVAR

Besvart 28.06.2014 19:51:08
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Når kan du flytte hjemmefra?

Du har ingen rett til å flytte hjemmefra før du er myndig (fylt 18 år). Men er du og foreldrene dine er enige om at du kan flytte, er det ingen lov som hindrer deg.

 

Les mer
attach_file

Oversikt over gode hjelpetjenester

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

 

Les mer
attach_file

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor aldersforskjell? Ungdomsjournalist Hege har sett litt på hvilke utfordringer dere kan møte.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Du kan kontakte familievernet om du har problemer hjemme

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

 

Les mer
account_circle