Hopp til hovedinnholdet

Jente 13 år moden for alderen men forelsket i en 3 år eldre gutt 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 13 år. ganske moden for alderen, jeg er også en del med de som er eldre. Men nå har det seg sånn at jeg er forelsket i en som er 3 år eldre enn meg. vi har flørtet litt da. Men jeg tenker en del på hva familen og andre vil si, om jeg hadde blitt sammen med han. Men jeg tror at det ville gått bra , for det ser ut som han liker meg veldig godt, men jeg er også litt redd for at han sender ut, signaler til meg som jeg missforstår.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så koselig at du liker noen, og etter det du beskriver så liker han deg også. Det er bare å se hva han sier og gjør som kan forklare hva han tenker om deg, men høres koselig ut. Det er en utfordring å være sammen med noen som er eldre når du er 13 år. Dette siden du er mindreårig, yngre enn han. Han er over den seksuelle lavalderen. Det betyr at han kan ha seksuelle handlinger, (sex) med en som er like gammel som han, 16 år, eller eldre. Han kan ikke ha sex med deg ifølge loven. Da kan han eventuelt bli straffet for dette hvis noen ønsker det. Dette kan du lese om her.

 Jeg forstår at du er moden for alderen og at dette kan være frustrerende, men det er slik loven er. Dette kan ha noe med hvordan familien hans vil ta det. Dere kan være venner, eller vente til du blir 16, men det er en lang tid til. Jeg anbefaler deg å snakke med han om dette, foreldrene dine, eller sammen med foreldrene hans. Slik vet dere hvordan familiene tenker om deres vennskap, og at dere liker hverandre. Det er vanskelig å vite om man sender ut signaler, og om du misforstår og ikke. Når begge flørter så betyr det at begge liker å flørte med den andre. Du kan også lese litt om forelskelse her hos oss. Artikkelen om aldersforskjell i kjæresteforhold er spesielt aktuell for deg og kan leses her. Her er artikkelen 20 tegn som viser at han/hun liker deg.

Lykke til!  


Vennlig hilsen Ungdomsredaksjonen, ung.no 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse