Hopp til hovedinnholdet

Hvordan starte og fortsette en samtale med jenta jeg liker?

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har vært forelsket i ei jente i klassen min en stund nå og har endelig bestemt meg for å gjøre noe med det. Jeg vet at denne jenta var forelsket i meg for et par år siden, men vet ikke om hun har de samme følelsene for meg nå. Som sagt har jeg lyst til å gjøre noe med det, men er usikker på hvordan. Jeg har prøvd å starte en liten samtale på facebook noen ganger, men vi har ikke så mange felles interesser og det blir vanskelig å snakke om noe annet enn skole og da blir det ofte vanskelig å fortsette samtalen. Derfor blir det også vanskelig for meg å starte en dialog irl. Men det er ikke at jeg ikke tør å snakke med henne eller vise at jeg liker henne det skal stå på. Fint om dere kunne komme med noen tips til samtalestartere og hvordan fortsette en samtale og gjerne også generelle andre råd ut ifra min situasjon. På forhånd takk for svar :D

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Så bra du har bestemt deg for å gjøre noe med det. Du er tøff som tør! Ung.no har skrevet masse om dette teamet tidligere. Derfor legger jeg ved en artikkel nedenfor som jeg anbefaler deg å ta en titt på. Du kan også trykke her, dersom du vil lese svar på lignende spørsmål.

For å vise at du liker henne, synes jeg for øvrig at du etter hvert bør spørre henne om dere skal finne på noe en dag. Da får du henne litt for deg selv, og det vil bli lettere å gi uttrykk for at du er interessert. Det kan være lurt å gjøre noe du tror begge vil like. Hvis dere for eksempel drar på kino, har dere jo også noe å snakke om. Filmen dere ser er et topp samtaleemne. Det kan være lurt å ha konkrete planer for hva dere skal, for da er det ikke like vanskelig å få praten til å flyte.

Nedenfor har jeg også lagt ved en artikkel om flørting. Der finner du mange nyttige tips til hvordan du kan vise at du liker henne. Husk at selv om det ikke virker som om dere har så mye til felles akkurat nå, vil du sikkert oppdage flere felles interesser desto bedre du blir kjent med henne.

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse