Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg opprettholde et avstandsforhold over internett?

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei! jeg er ei jente på 17,5 år som har et distanse forhold. Jeg og han ble kjent fra oktober rundt før bursdagen hans. etter et par dager senere så fortalte han meg at han hadde følelser for meg. først så ville jeg bare være venn med ham, men så sa han at vi kunne vise bilder til hverandre. Jeg sa til ham at jeg ikke fikk lov, men så presset jeg meg selv til å gjøre det allikevel. da vi gjorde det så falt vi for hverandre ved første blikk. jeg digget øynene hans og personligheten hans. han digger hele meg; utseende, personlighet, smil, latter, ALT! Vi ringer til hverandre og spiller online spill. problemet er at jeg ikke tør å si det til foreldrene mine fordi jeg ikke stoler på dem. Han har også familieproblemer Vi har heller ikke hatt videochat, men vi begge hadde så lyst til det, men jeg får ikke lov å ha skype og han har ikke egen pc og han har ikke webcam til datamaskinen hjemme hos han Pliss hjelp meg!! Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet! Så fint å høre at du har blitt forelsket i denne gutten. I dagens samfunn opplever mange å finne kjærligheten over internettet, så du må på ingen måte føle at deres forhold er noe mindre normalt enn andres. Likevel forstår jeg at du synes at situasjonen er litt vanskelig.

Ut i fra det du har skrevet, tolker jeg situasjonen slik at dere aldri har møttes, men at dere kun snakker over telefon, internett og onlinespill. Det er ikke gitt at alle føler at de trenger å møtes for å ha et fungerende forhold, men for folk flest er det mye lettere. Kjenner du egentlig en person ut og inn uten å ha sittet i samme rom som ham? Jeg tviler ikke på at han er en ærlig fyr, men det er viktig at du er klar over at det finnes folk på internett som har uærlige intensjoner. Er du helt sikker på at det faktisk er han du prater med på bildene du får? Dette vil nok bli mye lettere for deg å bekrefte om du for eksempel møter ham (helst med en venninne eller noen andre i første omgang) på en café eller en annen offentlig plass.

Ellers tror jeg at det er veldig viktig at du prater med foreldrene dine om forholdet. Å holde det hemmelig fra dem tror jeg vil gjøre situasjonen vanskeligere. Jeg vet ikke hvorfor du ikke stoler på dem, men kanskje du kan begynne å stole på dem igjen ved å gi dem sjansen til å bli kjent med kjæresten din?

Pass alltid på hvem du prater med over nettet da folk lett kan skjule identiteten sin! Ellers ønsker jeg deg lykke til videre i forholdet og håper at ting løser seg. Les artiklene jeg har lagt ved!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Avstandsforhold

Jente er forelska

Avstandsforhold er vanskelig, og det kan være utrolig kjipt. Hva gjør du hvis du eller kjæresten må reise bort eller flytte? Hvordan kan man få et avstandsforhold til å fungere? Og skal man gidde?

Les mer

Nettkjærester

SMS-flørting (colourbox.com)

Noen har kjæreste de bare har pratet med på nettet. Det kan være fint, men det kan også by på noen utfordringer. Vet du hva du bør tenke over hvis du har nettkjæreste?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse