Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten har vært utro

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en frustrert 16 år gammel jente. For noen uker tilbake tok jeg typen min i å ha sex med en annen jente. Og ikke en hvilken som helst jente, det var bestevenninnen min... Siden da har jeg bare latt som om jeg ikke vet noe, men det har vært skikkelig kleeeein stemning... Inni meg gråter jeg, og vet ikke hva jeg skal gjøre. Typen spørr meg ofte om noe er galt, fordi han merker at jeg er lei meg. Jeg vil ikke krangle med han fordi han er dritkjekk og vil derfor ikke miste han, han er flink til å forføre meg. Men jeg er redd for at han vil forlate meg for bestevenninnen min.. Hun han hadde sex med. Hun er mye tynnere og penere enn meg så i det siste har jeg begynt å spise mindre og får dårlig samvittighet om jeg spiser noe usunt. Burde jeg bare slå opp med kjæresten min? Jeg vil ikke, men det kan ikke fortsette sånn...

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Det viktigste du må vite nå, det er at dette på ingen måte er din feil. Det er kjæresten din som har gjort noe dumt, noe man aldri skal gjøre når man er i et forhold. Han har misbrukt tilliten din, og han har hatt sex med noen andre. Han har vært utro mot deg, og det skal du ikke godta! Du kan jo ikke stole på han nå, og han har heller ikke innrømt det for deg. Jeg synes absolutt at du skal ta det opp med han, fortell han at du vet det. Om du skal gjøre det slutt må han er en vurdering du selv må ta, men den må tas på bakgrunn av om du kan klare å stole på han igjen. Du vet jo at allerede at han har vært utro mot deg uten å fortelle deg om det, og jeg er usikker på hvilke følelser du har for han når du begrunner det at du ikke vil miste han med at han er dritkjekk. Tenk over hva annet det er du liker ved han, noe som ikke har med utseendet å gjøre.

Du må  i alle fall ikke la dette gå ut over din egen helse. Du skal ikke være redd for at han går fra deg til fordel for bestevenninnen din. Det er han som har gjort noe galt, og det er han som skal være redd for at du går fra han! Han har ikke gjort dette fordi bestevenninnen din er tynnere enn deg. Antakeligvis har han gjort det fordi det var spennende, og fordi han ikke har hatt hodet med seg. Hvis han hadde likt bestevenninnen din bedre enn deg ville han jo ikke ha vært sammen med deg. Du må ikke la være å spise for å bli tynnere og at han skal like deg bedre. Du må klare å bli sint på han! Det er derfor det er viktig at du forteller han at du vet dette, at du blir sint på han, forlanger en forklaring og får en unnskyldning! Deretter må du vurdere om du kan klare å stole på han igjen, om du tror han kommer til å være tro mot deg og om du tror dette forholdet er bra for deg. 

Mvh Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalu på venninna?

Jente er sjalu på vennene sine (colourbox.com)

Mange har opplevd den snikende sjalusien når venninna gjør det bedre enn deg på alle prøver, får flere "likes" på profilbildet sitt eller kaprer den kjekkeste gutten i klassen. Men hvorfor blir vi sjalu? Og hvordan kan vi takle det?


Av Hege, ungdomsjournalist

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mest for jentene
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mest for jentene