Hopp til hovedinnholdet

Jeg er 14, han er 21

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er en jente på 14 år, blir 15 i år. I september, 2014 så møtte jeg en gutt over nettet, en søndag. Mandagen etter møtte jeg han på ekte, fordi han bodde 10 min unna. Etter ca. en måned ble vi sammen, og han er min første. Noe som er litt feil, er at han er 21, og vi har hatt sex, flere ganger. Men jeg føler at jeg kan stole på han, og han er den første som har fått meg til å føle meg verdt noe. Ca. 2 måneder etter, så ville jeg ta en pause. På den uken, (klarte ikke mer), så prøvde han seg på ei venninne, men det ble ikke noe av. Videre har det plaget meg, så mye. Og det er i hverdagen min. Men jeg har på en måte latt det gå, og har fortsatt følelser for han. Nå har han startet et kurs, rundt 30 mil unna, så jeg ser han bare i helgene. Han var her i helgen, og da nevnte han at det ikke var det samme å kysse meg lenger, og det plager meg veldig. Jeg er så redd for å miste han.. Hva kan jeg gjøre for å få forholdet til å funke bedre? Jeg trenger det virkelig.. Takk.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du skriver at du er redd for å miste denne gutten.  Samtidig ser du at det kanskje ikke er helt greit at han er 21 år.  -Det er IKKE greit når du er 14 år, og han har IKKE LOV til å ha sex med deg.  

Du sier at du føler at du kan stole på ham og at han har fått deg til å føle deg verdt noe.  Samtidig forteller du at han prøvde seg på en venninne med en gang dere hadde en pause.  -Dette tenker du naturlig nok litt på.  -Lytt til kritiske stemmer hos deg selv som jeg forstår at nå er der.  -Dette er din første kjæreste og du er redd for å miste den gode følelsen det har gitt deg, og da kan det hende at du holder fast på "drømmen om" selv om du nå begynner å koble fornuften på og se at dette ikke er helt OK forhold.  -Jeg lover deg at det er mulig å forelske seg og få det fint i et annet og mer likeverdig forhold.  -Lytt til stemmen som forteller det at dette ikke er helt greit.  

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell