Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min sliter med sinne.

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei, jeg vet ikke hva jeg skal gjøre... For dama mi sliter med utbrudd, også hver gang senere så sier hun: Beklager, var ikke meningen å bli så sint. for eksempel når vi spiller tetris så går det hode for hun.. prøver be henne seg litt, så får jeg svar: hold kjeft, tenger ikke meg. "Skal ikke også be meg dra til psykolog". har dere noen til å hun ned, dette både over skype og da vi er sammen hos hun eller hjemme til meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt, 20 år.

Takk for at du skriver til oss.
Jeg forstår at du synes det er vanskelig at kjæresten din sliter i forhold til sinne, og at dette påvirker forholdet deres.
Det virker, ut fra det du skriver her, som at flere har bedt kjæresten din om å ta kontakt med psykolog, og det kan være et godt råd. 

En del mennesker sliter med sinne av ulike grunner. Det å snakke med en psykolog kan hjelpe, men uansett hvilken hjelp man får er det viktig selv å se at man har behov for hjelp.

Ut fra det du beskriver her tolker jeg at også kjæresten din synes at det kan være problematisk at hun blir så sint, i og med at hun beklager det som skjer.

For at kjæresten din skal få riktig hjelp bør hun oppsøke fastlegen, kontakte en psykolog eller ta kontakt med helsestasjonen for ungdom.

Ved å snakke med noen om hvordan hun har det i forhold til det å bli sint kan hun bli mer klar over sin oppførsel, og hun kan lære strategiere for hvordan hun kan møte situasjoner annerledes, og også finne ut hva sinnet handler om.

Hvis sinnet handler om problemer i familien kan Familievernkontoret være til hjelp.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Fastlege

Venteværelse hos fastelegen (foto: ung.no)

Fastlegeordningen gir alle innbyggere i Norge rett til å ha en allmennpraktiserende lege som sin faste lege. Frem til du er 16 år skal besøk hos fastlegen være gratis og etter at du er 16 år kan du selv bytte fastlege.

Les mer

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse