Hopp til hovedinnholdet

Jeg har møtt en gutt på nettet, og han vil at jeg skal komme på besøk.

Jente 14 år
 

Spørsmål

jeg er en jente på 14 år og har møtt en gutt på 16 år på nettet. vi møttes face to face for to dager siden, i dag spurte han meg om jeg ville komme til der han bor en dag. han bor i byen og jeg bor en time unna byen, men jeg er redd for at foreldrene mine skal finne ut av det. Jeg ha ikke sagt til dem at jeg har møtt denne gutten ennå.. jeg vet ikke hva jeg skal gjøre..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for spørsmålet. Så hyggelig at du har møtt en gutt du liker. Jeg skjønner at du ikke har lyst til at foreldrene dine skal vite om dette, men det er absolutt noe du bør fortelle dem. Det er viktig at de er klar over sånne ting, for når man møter folk på nettet kan man ikke være sikker på at de kun har gode hensikter. Det kan godt hende at de vil ha mer forståelse for dette enn det du tror. 

I tillegg så må jeg påoeke aldersforskjellen mellom deg og denne gutten. Han er to år eldre, og er over den seksuelle lavalder, noen du ikke er. Det vil derfor være ulovlig for han å ha et seksuelt forhold med deg. 

Så mitt tips til deg er å være forsiktig og ta forhåndsregler, og å fortelle foreldrene dine om dette. Les gjerne også artiklene under.

 Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vet du hvem du chatter med?

Jente med mobil (colourbox.com)

Har du alltid kontroll på hvem du snakker med på nettet eller i sosiale medier? Og kan du egentlig vite hvem du chatter med?

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell