Hopp til hovedinnholdet

Jeg liker en gutt, men vet ikke hvordan jeg skal si det til han?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Er en jente på 14 år. Jeg går nå i niende og har likt en gutt en god stund nå, og jeg vet at han liker meg og, eller han gjorde det i hvertfall. Alle på skolen vet tydeligvis at han liker meg, men det er bare mine nærmeste venner som vet at jeg liker han. Er ikke sånn veldig erfart på dette område. Og jeg snakker jo med han, er en veldig god venn av han. Alle sier vi passer sammen, siden vi har veldig mange felles interesser. Og familiene våres kjenner hverandre. Men det blir aldri noe mer liksom. Jeg kan jo ikke akkurat gå bort til han å si " jeg liker deg, og har hørt at du liker meg", eller bestevenninnene mine mener jeg burde gjøre noe, men jeg vil helst at han gjør noe.Vennene mine sier han har likt meg siden åttende, alle har jo spurt om jeg liker han også. Men har sagt nei, siden vil ikke at alle skal vite det. Til slutt fikk venninnene mine vite det. Tenker på han hele tiden. Vær så snill å ikke skriv at vi burde prate sammen, for det gjør vi. Og vi trener sammen.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Forstår at det kan være veldig skummelt å bare skulle si det til han, men kanskje du heller kan prøve å vise det? Flørt litt med han og hint litt til at du liker han så kanskje han tør å si noe. Han synes sikkert det er like skummelt som deg. Hvis dere trener sammen kan du spørre om han vil finne på noe etter trening.

Du kan også si det rett ut at du liker han, som vennene dine sier, men siden du synes det er skummelt er det ikke noe du burde presses til. Men du kan eventuelt si det til han på melding eller Facebook? Det kan ofte være lettere å skrive ting man synes er skumle å si. I det tilfelle kan du også kanskje hinte litt til det sånn at dere kommer inn på emnet så han kanskje tør å si noe. 

Håper det løser seg, lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Hvordan få han/henne interessert?

Jente ligger i gresset (colourbox.com)

Er du forelsket, men føler deg usynlig i hans/hennes nærvær? Eller sliter du bare med å komme ut av vennesonen? Av og til gjelder det bare å være litt tøff og tørre å være seg selv. Ung.no gir deg tips til hvordan du kan vekke interessen!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse