Hopp til hovedinnholdet

Jeg vet ikke om jeg stoler på kjæresten min. 

Jente 19 år
 

Spørsmål

Jeg og kjæresten har vært sammen i snart 2 år. Forholdet vårt startet som avstandsforhold, men vi bor nå i samme by. Han ønsker at hans venninner i mange år skal komme på besøk, men da det er lang reisevei må det bli overnatting. Han bor i kollektiv så de må sove på samme rom. Jeg har sagt til han at jeg ikke synes dette er greit å blir såret av at han ikke skjønner hvorfor det ikke skal være greit. Han mener at jeg "nekter" han å ha venner, og at jeg ikke stoler på han. Kanskje jeg egentlig ikke stoler nok på han, men jeg kjenner ikke vennene og det gjør meg redd og usikker. Jeg blir sint og såret av denne situasjonen og at han ikke forstår at det ikke er greit. Kan jenter og gutter være bare venner? Sove på samme rom uten at et skjer noe? Og hvordan skal vi løse dette slik at begge blir komfortable?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at du er usikker på hva du skal gjøre. Det er helt vanlig å bli litt sjalu, men det gjør det selvfølgelig ikke noe enklere. Jeg tror det er viktig at dere prater om det her, slik at dere lettere kan forstå hverandre. Videre er tillit viktig i forhold, så jeg tror det kan være lurt å trene på å stole hverandre. Likevel kommer ikke tillit av seg selv, det er noe som må bygges opp. Kanskje kan dette være en test for dere? Du kan vise at du stoler på han, og han kan vise at han kan stoles på.

Prat om det her, og se om dere kan bli enig. Jeg legger ved en flott artikkel som kan hjelpe dere langt på vei, ta en titt på den.

Lykke til!


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse