Hopp til hovedinnholdet

Jeg føler at hun leker med følelsene mine, og jeg trenger hjelp. 

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei, på slutten av 7klasse så begynte jeg og få mye kontakt med denne jenta og senere så fortalte jeg henne at jeg var forelsket i henne. Etter en liten stund så ble vi sammen men jeg slo opp fordi hun var utro på meg. Jeg følte meg svak og redd men hun begynte å prøve seg på meg på nytt, og jeg falt for det..så vi ble sammen igjen, men vi slo opp igjen fordi hun ikke brydde seg om meg, jeg var såret men vi begynte å flørte med hverandre..også kom ballet. Jeg skulle gå til henne og kysse henne men i det jeg skulle til henne så så jeg at hun klinte med en annen gutt. Jeg prøvde å ta selvmord den kvelden..men det føles ut som om hun leker med følelsene mine.. Jeg trenger hjelp..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. 

Jeg kan forstå at dette har gjort deg veldig fortvilet og lei. Det høres ut som du har fått mange forskjellige signaler fra henne, og at hun viser at hun ønsker å være sammen med deg og at hun noen ganger oppfører seg annerledes. Jeg tenker det må være litt vanskelig og strevsomt å forholde seg til. Det kan være vondt og forvirrende å oppleve at man ikke forstår den andre sine signaler. 

Jeg synes du har gode tanker og refleksjoner, og jeg synes det er bra at du har skrevet om dette til oss. Når man er forelsket og så blir avvist, oppleves det veldig sårt og tungt. Hvis man opplever at man blir sammen og at den andre kanskje leker med følelsene, tror jeg det kan oppleves enda verre. Det er tøffe ting du går gjennom, og jeg håper du kan finne styrke til å komme deg gjennom dette. Uansett hva dere finner ut av framover, kommer du til å få det bedre. Tristhet, sårhet og vonde tanker etter forelskelse og brudd er sterke, men det blir lettere etter hvert. 

Det er vondt å høre at du har hatt så sterke selvmordstanker. Jeg håper du kan dele disse tankene med en voksen, at du kan fortelle hvordan du har det inni deg og hvor fortvilet du er. Når man deler det som er vondt, kan man få sortert litt i tanker og følelser, og det blir lettere å bære. Jeg håper du kan forsøke å dele dette med noen, jeg tror det vil hjelpe deg. Er det en voksen i familien du kan snakke med dette om og fortelle hvordan du har det og hvor fortvilet du har vært? Du kan også gå til lærer, rådgiver eller helsesøster på skolen din. Ønsker du noen å snakke med mer anonymt, kan du ringe Alarmtelefonen for barn og unge på telefonnummer 116 111. 

Jeg håper du vil finne ut av dette og at du deler tankene og følelsene dine med noen. Ta godt vare på deg selv og de gode egenskapene dine, husk at du er en viktig og verdifull person. Lykke til!

Hilsen psykologen
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer

Kaos i hodet og følelser som koker?

Frustrert og lei gutt (colourbox.com)

Ro deg ned og skaff deg oversikt over situasjonen. Lær deg litt "psykologisk førstehjelp" og bruk hjelpehånden for å rydde i tankene.

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse