Hopp til hovedinnholdet

Har et godt øye til en lærer

Gutt 15 år
 

Spørsmål

Hei. jeg er en 15 år gammel gutt som har hatt et godt øye med en lærer på skolen. vi har møttes etter skolen og sånt men jeg føler meg ikke helt komfortabel lenger. jeg har sluttet å møte hun fordi jeg var usikker på hva som kunne ha skjedd. er dette egt lov? snakket med en venn men han ville ikke snakke om det med meg.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Du skriver at du har et godt øye til en lærer. Dere har faktisk møttes etter skolen, men nå er du litt usikker på hva som kan skje dersom dere møtes etter skoletid. 

Det er nok ikke uvanlig å bli betatt eller forelsket i en lærer. En lærer er på en måte en omsorgsperson for mange elever, og hvis man opplever å bli sett og møtt av læreren kan det for mange oppstå varme følelser. Det er ingen lov som sier at det man ikke kan bli forelsket i en lærer, men det er ulovlig for en lærer å ha et forhold til en elev.

Det beste du kan gjøre er å si til deg selv at dette kommer aldri til å bli noe av. Det er ingen som kan bestemme at du ikke kan ha et godt øye til henne, men dere to kan ikke ha et forhold. Dersom det skulle skje, eller at noen oppdager at dere flørter og er sammen etter skoletid, kan læreren miste jobben.

Jeg tror det er lurt at dere to ikke møtes etter skoletid, og at dere er veldig bevisste på at dette ikke kan bli noe forhold. Hvis du har behov for å prate med noen om det kan du gå til helsesøster på skolen din hvis du har det. Det kan være godt å dele tankene dine rundt dette med noen.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelska i læreren

Forelska i læreren? (ung.no)

Den kjekke lærervikaren får deg til å glemme både matteformler og vennedrama. Fotballtreneren sier alltid noe hyggelig til akkurat deg, og det kribler i magen når du skal på trening. Lederen på ungdomsklubben er det søteste du har sett, og eneste grunnen til at du går dit. Mange har opplevd lignende 'håpløse' forelskelser.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse