Hopp til hovedinnholdet

Kan muslimer ha sex før ekteskap?

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

jeg er en jente på 14 år. Og liker en gutt på 19. Han liker meg og. Vi prater mye i lag og har det gøy og sånt. Vi er ganske nær etter så kort tid, men i så fall. Vi pratet om sex. Og han sa det ikke var nødvendig. Men jeg føler jeg trekker han tilbake. Han er muslim, og flyktning fra Eretria. Men er det ikkje sånn at muslimer ikkje kan ha sex før ekteskap? Har ikke tenkt og gifte meg i såfall. Jeg vet d er feil, og at vist mann blir seksuelt tatt på og alt det er ulovlig og han kan komme i fengsel for det. Og jeg er ikkje ute etter svar at det er ulovlig og ikkje bra i det hele tatt, for det vet eg. Men jeg kan ikke noe for det. Man kan jo ikke styre hvem man skal forelske seg i. Moren min vet det ikke og hadde ikke likt det. Jeg ser eldre ut enn det jeg er og ganske moden. Jeg vet hva dere kommer til og tenkte. Men synest dere/du at jeg kan skade meg selv for det, psykisk? aner ikkje. Trenger et fornuftig svar, og ikke et kor dere synest det er helt forferdelig og sånt.

SVAR

Besvart 16.01.2017 15:17:46
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Lever du mellom to kulturer?

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

 

Les mer
attach_file

Sex og aldersgrenser

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
account_circle