Hopp til hovedinnholdet

Liker en eldre gutt, men er usikker på om jeg vil bli sammen med han

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei Jeg liker en gutt som er 4 år eldre enn meg og han liker meg og. Men jeg vet ikke om jeg vil bli sammen med han siden han har gjort alle ting før og sånn og jeg er så redd han blir skuffet over meg eller noe sånt. Også vet jeg ikke om jeg heller vil vente til jeg finner en jeg liker på min alder. Tusen takk for svar

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Takk for spørsmålet!

Det er helt normalt å være litt redd for å være med noen som er mer erfaren enn seg selv. Likevel er ikke dette noe du skal måtte bekymre deg så mye for ennå. Om det skulle komme til det punktet, kan du rett og slett bare forklare han at du ikke har gjort noe lignende før. Da vil han kunne ta hensyn til det. 

Jeg tror likevel det kan være greit å tenke over den seksuelle lavalder i dette tilfellet. I Norge er den seksuelle lavalderen 16 år. Denne regelen skal beskytte barn og ungdom. Det kan derfor være greit å være klar over dette når man vurderer å ha sex i såpass ung alder. Det viktigste er ihvertfall at du ikke forhaster deg og gjør noe du ikke er klar for. Du har god tid, så ikke føl at du må stresse:)

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

Sex og aldersgrenser

sex - illustrasjon

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Denne aldersgrensen er satt for å sikre at voksne ikke skal ha sex med personer under 16 år, og for at barn og ungdom ikke skal debutere seksuelt før de er klare for det psykisk og fysisk.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell