Hopp til hovedinnholdet

Jeg har møtt en gutt som snart blir 19 år. Jeg blir snart 16 år selv. Er det for stor aldersforskjell?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har møtt en gutt som er 18 og blir 19 i år. Jeg blir 16 i år. Har ikke kjent ham så lenge, men vi har samme humor og sånn. Jeg bare lurte på om det er for stor aldersforskjell mellom oss til at det kan bli noe mer, og om nei, hvordan kan jeg gå fram uten å virke for direkte? Skjønner jo at jeg må bli skikkelig kjent med ham osv.. takk for svar!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

En aldersforskjell på tre år, når du er 16 og han er 19 er ikke nødvendigvis så veldig stor. Hvor stor den føles vil nok variere veldig utifra hvordan dere er som personer og dette må dere bli godt kjent for å finne ut av. Derfor har du nok rett i at dere må bli skikkelig kjent før du kan føle på om dette er riktig eller om det føles feil.

Du sier at du kjenner han litt fra før og det er jo et fint utgangspunkt. Det enkleste er nok å prøve å holde kontakten og å snakke enda mer med han for å bli bedre kjent. Ofte er dette den enkleste måten å gå frem på. Dette er fordi at etterhvert som dere blir bedre kjent så vil det være enklere å gi han noen hint om at du er interessert og det vil være enklere å oppfatte om han gir deg slike hint tilbake. Jeg vet ikke hvor dere kjenner hverandre i fra, men dersom det er på skolen så går det an å prøve å se på han innimellom når dere møtes og å smile, slik at han på en måte ser at du vi ha kontakt og tenker på han. Når dere snakker sammen er også en god ting å prøve å kanskje flørte litt ekstra med han og å henvende deg litt mer til han enn det du gjør til de andre. Det kan være små måter å vise at du er interessert på som ikke virker så skumle eller farlig.

Prøv å ta deg god tid til å få kontakt med han og ta initiativ til å snakke med han. Etterhvert vil det blir eklere å kanskje prøve å flørte litt for å gi han noen hint. Om han gjengjelder dette så kan det også tas som et tegn på at han liker deg og da blir det enklere å fortsette for å finne ut av om det kan blir noe mer.

Jeg legger ved noen artikler du kan lese. Jeg håper dette var til hjelp, lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse