Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil ha sex med kjæresten, men tørr ikke spørre. Må foreldrene vite om det?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei:)jeg er svært forelsket i en gutt i klassen ogvi er sammen. Om natten bruker han å runke. Jeg vil ha sex med han men tørr ikke spørre.jeg hadde sex mad han for to måneder siden. Må foreldrene mine vite om det? Og hvordan skall jeg spørre gutten??

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det er vanlig at man runker eller onanerer.
Jeg anbefaler at du snakker med han om dette en dag dere har god tid og ikke blir forstyrret. Mange snakker best når de går en tur eller gjør noe annet som å lage mat sammen, eller andre ting. Da er man opptatt med det man holder på med og man slipper den tette øyenkontakten. 
Kanskje kan du spørre hvordan han syntes det var når dere hadde seksualitet sammen for to måneder siden? Hvis han syntes det var fint eller noe annet positivt, kan du spørre om dere kan gjøre det igjen.
Hvis han nøler med å svare, eller at han svarer at han ikke vet, kan det hende at han ikke føler seg klar til å ha seksualitet med en annen. Da kan det være at han følte at han gikk utover sine egne grenser den gangen dere hadde seksualitet. Det er viktig at man respekterer den andres grenser.
Det kan også være at han følte at dere gikk for fort frem. I de fleste forhold starter man som regel med å holde hender, klemme og kysse. Etter hvert tar og føler man på hverandres kropper, først utenpå klærne, deretter innenfor. Når man kjenner seg klar for det kan man ta på hverandres kjønn. Før man kommer så langt kan det ha gått lang tid. Det er viktig å være tålmodig. 
Mange lærer seg å stimulere hverandres kjønn til orgasme før de har samleie. Da blir de trygge på hva den andre liker og de blir trygge på seg selv i situasjonen.
Snakk med kjæresten din.
Du trenger ikke å fortelle det til dine foreldre. Du er fylt 16 år er du helserettslig myndig. Da er det du selv som bestemmer hvem som skal vite hva om din helse.
Husk sikker prevensjon. Det kan du snakke med helsesøster på skolen om eller på helsestasjon for ungdom.
Jeg håper dette er til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse