Hopp til hovedinnholdet

Jeg lurer på om jeg er forelsket i en gutt jeg har møtt via nettet

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg møtte en gutt via nettet og han har sakt at han har følelser for meg og han har spurt meg 1 gang, men jeg svarte nei. Vi møttes via et spill og han er en fantastisk person og det er virkelig en jeg liker å prate med, men jeg er usikker på om jeg liker/er forelsket i han... Jeg vet at han ikke er en mann som bare er ute etter nudes og sånn. Hvordan vet man at man er forelsket i en som du prater med via Skype? Jeg er også usikker på hva som skjer om vi faktisk blir sammen og hva jeg skal si til foreldrene mine?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Tusen takk for spørsmålet ditt, jente 13 år!

Så fint at du har en person som du liker så godt! Det er godt å ha noen man liker å prate med, selv om det er på nettet.

Det kan være vanskelig å vite om man er forelsket i noen eller ikke. Og hva som er forskjellen på det å være forelsket i og å være glad i en god venn, er nok litt vanskelig å finne ut av. En måte å vite at man er forelsket på er jo at man vil være sammen med eller snakke med vedkommende hele tiden og ikke tenker på noe annet. 

Det er også vanskelig å si om det er noe forskjell i å være forelsket i noen via Skype enn å være forelsket i noen i omgangskretsen sin. 

Det å være nettkjærester kan by på noen utfordringer, men mange får det også også til å fungere bra. Men det er annerledes å være nettkjærester. Blant annet er det ikke mulig å være nær hverandre, og det passer ikke for alle.

Jeg legger ved en artikkel der du kan lese mer om det å skulle bli eller ha nettkjæreste. Det er noen ting som er lurt å tenke gjennom først. 

Jeg tenker at det er fint å fortelle mamma og pappa om denne gutten du har truffet på nettet. Det som er veldig viktig er at dersom du skal treffe denne gutten så er det lurt at en voksen vet om det eller blir med deg. Selv om du vet at dette ikke er en mann som utgir seg for å være en annen, kan man aldri vite hvordan et møte med en nettvenn/nettkjæreste kommer til å bli. 

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

Nettkjærester

SMS-flørting (colourbox.com)

Noen har kjæreste de bare har pratet med på nettet. Det kan være fint, men det kan også by på noen utfordringer. Vet du hva du bør tenke over hvis du har nettkjæreste?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse