Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg forhindre ereksjon på skolen?

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei, dette er et litt pinlig spørsmål og eg lurer på hvordan jeg kan forhindre det til å skje igjen. Idag da eg var på skolen så så eg på jenten eg likte og plutslig fikk eg voldsom ereksjon og det begynnte og renne hvit væske ut. Så skyndte eg meg inn på toalettet og tørket det opp. eg vet ikke om eg tørr å gå på skolen lenger.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no.

Å være kåt og få hyppige ereksjoner er helt normalt og naturlig når man er i puberteten/ tenårene. Det er et sunnhetstegn at man føler seg kåt. Mennesker er laget med en seksuell lyst slik at det er meningen å føle seg seksuelt tiltrukket av andre, og det er meningen at gutter skal få ereksjon når de blir kåte.

Det du beskriver er altså helt vanlig for unge gutter. Når en er i puberteten er kroppen i ferd med å bli voksen og hormonene er ikke helt normalisert og stabilisert. Derfor kan det komme "blaff" av seksuell lyst i situasjoner der det ikke er ønsket. Det at du ofte blir kåt er egentlig bare bra og et tegn på at kroppen din fungerer som den skal.

Det er heller ikke uvanlig å oppleve å få ereksjon i situasjoner der en ikke tenker på som seksuelt opphissende. Dette er kroppen som automatisk tester ut at mekanismene fungerer, og på denne måten forsikrer seg om at alt er i orden. Det er nok flere gutter i klassen din som opplever det samme som deg. 

Det er ikke så mye du kan gjøre for å hindre at det skjer, men du kan i alle fall forsøke å ikke la det bli et problem for deg. Om du ofte blir kåt, kan du forsøke å finne ut hvordan du kan benytte det til noe mer positivt for deg selv i stedet for at det skal føles plagsomt. Det er ulike måter å frigjøre seksuell lyst på, og du må finne din måte som fungerer best for deg.

En effektiv måte for de fleste, er å ha sex med seg selv - onanere (når det passer seg slik). Du kan benytte sjansen til å bli kjent med hele kroppen din og hvordan den fungerer seksuelt - ikke bare kjønnsorganet. Du vil sannsynligvis finne punkter på kroppen, områder og/eller metoder du ennå ikke har oppdaget. Du kan også forsøke å finne andre måter å tilfredsstille deg på. Kanskje du kan finne noen hjelpemidler eller andre metoder som kan gjøre onanering spennende på en annen måte enn det du eventuelt har gjort fram til nå?

Det hvite som kom ut, er enten lystdråper eller sæd. Dette er også helt normalt i en situasjon der du er kåt.

Du skal i alle fall ikke bekymre seg for at det er noe galt med deg - du høres ut som en helt normal og sunn gutt. Ikke vær redd for å gå på skolen igjen. Det du opplevde, har sannsynligvis de andre guttene på skolen din også opplevd. 

Håper dette er til hjelp for deg.

Hilsen Sexologisk rådgiver (nacs), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ofte og plutselig ereksjon?

Gutt holder seg i skrittet (colourbox.com)

Du sitter i klasserommet. Ingenting handler om sex, men plutselig kjenner du det likevel – penis blir stiv eller det kribler i underlivet! Hvorfor er det slik?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse