Hopp til hovedinnholdet

Er en aldersforskjell på 16 (snart 17) og 21 år for stor?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei, ei jente på 16år snart 17år her! :) Jeg kjenner en gutt, og jeg kjenner han litt. Også lurer jeg på om jeg som 16åring(blir 17 i Juli) og en gutt på snart 21 år er innenfor? Eller er det for stor forskjell?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Beklager sent svar.

Dette med aldersforkjell og hva som føles naturlig er egentlig ofte opp til de som skal være i forholdet. For noen vil en slik alderforskjell føles ganske stor, for andre er den helt uproblematisk.

Det er ofte slik at jo eldre man blir, jo større kan også aldersforskjellen være uten at det føles rart. For eksempel så er det få som reagerer på en aldersforskjell på fire år dersom den ene er 24 år og den andre er 28 år, bare for å gi et eksempel. Jeg tenker at når du snart er 17 år så begynner du etterhver også å bli mer voksen, og en slik aldersforskjell vil derfor ikke føles like stor som om du var 15 år og han var 19 år, en slik aldersforskjell ville nok for mang blitt sett på som mer problematisk.

Svaret mitt er derfor at denne aldersforkjellen er noe du og denne gutten på kjenne på selv. Føles det naturlig? Eller føles det rart? Det handler jo også litt om hvor dere er i livet og er derfor best bedømt av dere selv. en slik aldersforskjell kan selvsagt by på utfordringer i form av at han for eksempel kan gjøre ting du ikke kan, som å dra på byen. Det kan for noen være ting som gjør et slikt forhold vanskelig, men det er noe dere kjenner best på selv.

Jeg tenker at som hovedregel så må det føles riktig for begge parter, og det er i dette tilfelle opp til dere selv hva som føles OK.

Jeg legger ved noen artikler du kan lese og håper dette var til hjelp!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse