Hopp til hovedinnholdet

Jeg er ei jente på 15 år, bifil og veldig sjenert. Jeg har opplevd mye vondt før, har vanskelig for å stole på folk og bli kjent med nye mennesker. Finnes det tips på hvordan bli mindre sjenert og nettsted for homofil ungdom?

Jente 15 år
 

Spørsmål
Hei!
Jeg er ei jente på 15 år, og jeg er bifil. Men jeg liker jenter mest. Uansett, jeg har så lyst på en person som jeg virkelig kan stole på og som jeg kan bli skikkelig glad i. Jeg er ikke den mest utadvente av meg og jeg er ganske sjenert. Dette skyldes vonde opplevelser fra fortiden. Derfor har jeg vanskelig med å stole på folk og bli kjent med nye. Det reduserer jo sjangsen for å finne den rette personen da, hvis dere skjønner. Så jeg lurer på om dere kanskje har noen tips til hva jeg kan gjøre for å bli mindre sjenert? Også lurer jeg på om det er et nettsamfunn for homofile, hvor en 15 åring kan melde seg inn?

På forhånd,- tusen takk! Denne siden har hjulpet meg mye! :)
Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei du!

Så flott at du er åpen om din legning. Om man er bifil, hetero eller homofil så vil det alltid være et ønske om å treffe den rette som man kan stole på og være glad i.
Når man er sjenert,som du opplever,så kan det skape en liten hindring for deg i starten. Men det trenger absolutt ikke ha noe å si for mulighetene til å treffe en du liker godt.

Men,du må jobbe med deg selv og kanskje prøve ting du ikke ville gjort før. For å bli kjent med nye mennesker må vi by på oss selv, vi må vise en interessert og hyggelig side. Vonde opplevelser tidligere kan gjøre deg skeptisk til nye mennesker.

Hvis du har noen gode venner så øv deg sammen med de, vær sammen med de og møt nye mennsker.Når du blir kjent med noen over tid så vil du slappe mer av, og det blir mer naturlig for deg å være deg selv.

Jeg legger ved et par linker til nettsamfunn for blant annet homofil ungdom:

www.llh.no/ (Landsforening for lesbiske,homofile,bifile og transpersoner)

www.ungdomstelefonen.no/ tlf.nr. 810 00 277
Alle som tar telefonen er selv lesber, homser eller bier under 25 år. De har en ressursgruppe av psykologer, leger og teologer de kan benytte seg av ved behov. De har også en fadderordning. Telefonen er åpen søn-fre 18-22, og du betaler vanlig takst. Du kan være anonym.

Vennlig hilsen helsesøsterFikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse


Quiz: Hva vet du om samer?

Hvor ligger Sametinget?