Hopp til hovedinnholdet

Liker en eldre gutt

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er 13 år og liker en gutt som er 4 år eldre enn meg. Vi bor ca 1 kilometer fra hverandre så jeg vet godt hvem han er, hva han liker å gjøre osv. og samme omvendt. Men tilbake til poenget. Vi snakker ganske mye sammen og han vet at jeg liker han, men han er redd for at hvis det skjer noe mellom oss og folk på VGS og sånnt får vite det får han rykte på seg om at han er pedo eller hva enn det var. Men han sier det kanskje kan bli noe mellom oss når jeg nærmer meg 16 år. Og jeg skjønner han godt. Men jeg føler at hver gang jeg ser han dunker hjertet mitt i 1000 km i timen og jeg vil bare gå bort å kysse han. Men jeg vil at han ikke skal få et rykte på seg og sånnt for da føler jeg at det er min skyld. Jeg vil jo bare at han skal ha det bra.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så hyggelig at du er forelsker i en gutt du har kontakt med. Når jeg leser det du skriver får jeg inntrykk av at det er en fornuftig gutt du liker. Kan du være tilfreds med forelskelsen og kontakten dere har nå? Hvis det blir vanskelig må du kanskje trekke deg unna han? Det kan være vanskelig å komme over følelsene man har for en gutt man har mye kontakt med.

Du bør respektere de grensene han setter for seg selv. Og kanskje det blir dere to om noen år? Aldersforskjell har mindre betydning når man blir eldre. Se også tips i vedlagte artikler.

Lykke til videre med kjærligheten.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell