Hopp til hovedinnholdet

Jeg er en jente på 14 år som liker en som er 3 år eldre.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente på 14 år som liker en som er 3 år eldre. Jeg lurer på om det er «innafor» å blir sammen med han( tror han liker meg å). PS: jeg vil ikke ha sex før jeg er 16 år!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 14 år.

Takk for spørsmålet ditt!
Det er ikke uvanlig med litt aldersforskjell i et forhold. Fra 1 - 3 år er nokså vanlig. Allikevel er det slik at jo yngre du er, jo større er forskjellen. Derfor er det større forskjell mellom en 14 åring og en 17 åring, enn mellom 1n 16 åring og en 19 åring.

Dersom dere liker hverandre, er det ikke noe i veien for å gjøre noe mer ut av det. Ufordringen kan være at man er på ulike stadier i sin utvikling og har helt forskjellige forventninger til det å være sammen. Som det å ha ønske om sex, og ikke ville vente med det.
Selv om du er klar på at du ønske å vente til du blir 16 år, så er det ikke sikkert at han er like tolerant og respekterer det.
Du kan lese mer om det i artiklene nedenfor for å få gode råd, og gjerne snakke med nære venner om dette for å høre hva de tenker.

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Aldersforskjell i kjæresteforhold

Kjærester holder rundt hverandre (colourbox.com)

Er det sånn at kjærlighet ikke kjenner noen alder? Eller er det en utfordring at en kan gå på byen og ikke den andre? Kan det gå bra i et kjæresteforhold med stor alderforskjell, og hva er eventuelt utfordringene?

Skrivet av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersforskjell
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersforskjell