Hopp til hovedinnholdet

Hvordan skal jeg få gutten jeg liker til å starte en samtale med meg? 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Det r vanskelig og få den jeg liker til å prate det er liksom bare JEG som starter en santale Hvordan skal jeg få han til å begynne en santale

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Jeg forstår det sånn at du liker en gutt, og at det er du som alltid må starte samtalen. Derfor lurer du på om det er noen måte at det er han som kan starte samtalen. 


Du kan prøve å la være å snakke med han litt, for å se om han da tar kontakten med deg selv. Om du går på skole med han kan du fortsette å smile til han og du kan fortsette å gi han oppmerksomhet, uten å snakke med han. På denne måten vil han skjønne at du er interessert, men det er han som da må ta initiativet. 

Om du prøver dette - og det ikke funker - da tror jeg du må akseptere at du kanskje må være den som starter samtalene. Dette trenger du ikke måtte gjøre for alltid, men kanskje du må gjøre det frem til dere får bedre kontakt og frem til samtalene da flyter lettere. 

Dette ordner seg nok etter hvert. Fokuser på å bli bedre kjent med denne gutten, og det å utvikle deres forhold. Jeg skal legge noen artikler til under, som jeg anbefaler at du leser. Lykke til! 

Hilsen ungdomsredaksjonen. 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan få noen til å like deg

Omriss av tegnet hjerte (www.colourbox.com)

Råd for å få noen du liker til å like deg og kanskje til og med bli din kjæreste.

Av Emilie, ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Hva skal vi snakke om?

Usikker jente (colourbox.com)

Er du redd for pinlig stillhet? Gruer du deg til daten fordi du ikke vet hva du skal snakke om? Ung.no gir deg tips til hva du kan snakke om med en du liker!

Av Hege, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Ulykkelig forelskelse

Jente sitter på bakken (www.colourbox.com)

Du har kanskje opplevd at du har vært forelsket, men at personen du likte ikke følte det samme tilbake. Eller at du har ønsket å bli venn med en spesiell person, men at denne personen ikke ønsket å bli venn tilbake. Da er det viktig å huske på at det ikke er deg det er noe galt med.

Skrevet av ungdomsjournalist Emilie.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse