Hopp til hovedinnholdet

Jeg har vært utro mot kjæresten min fordi vi har for lite sex?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Jeg har et problem med utroskap. Jeg har vært sammen med kjæresten min i litt over et år og er kjempe forelsket i han. Vi har det bra og elsker hverandre. Men vi har veldig lite sex og det virker som det er greit for han, men jeg er mer «avhengig» av det. Vi har snakket om det mange ganger men det har ikke skjedd noen forandring. Derfor har jeg vært utro for andre gang nå. Det skjer når jeg er ute å drikker. Jeg er bestemt tidligere på kvelden at jeg ikke skal være det men det bare skjer. Jeg elsker han og vil ikke miste han så derfor har jeg ikke fortalt det. Jeg vurderer å slutte å drikke alkohol, men som 20-åring må jeg innrømme at det er så alt for kjipt å slutte. Hva burde jeg gjøre? Tåler jeg ikke alkohol? Skal jeg gjøre det slutt? (Noe jeg absolutt ikke vil) og jeg kan heller ikke fortelle han om det, det er ikke et alternativ for meg

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 20 år.


Takk for at du kontakter Ung.no.

Jeg forstår at du synes det er vanskelig om du har vært utro mot kjæresten din som du elsker og ønsker å fortsette å være sammen med. Det er aldri godt å ha slike hemmeligheter som en ikke kan snakke om i forholdet.

Om du skal fortelle om din utroskap, eller ikke, er noe du selv må kjenne på. Troskap er for de fleste en veldig viktig faktor i et forhold. Hva tror du skjer med tilliten i forholdet om kjæresten din få vite om utroskapen?

Sex og samleie er en god kilde til glede og nytelse og er en viktig del av et godt kjærlighetsforhold. Derfor forstår jeg at du synes det mangler noe om dere ikke har sex så ofte som du skulle ønske.

Men er det slik at du har sex med andre fordi du ikke får ditt behov for sex dekket i forholdet? Og er det slik at han avviser deg om du tar initiativ til sex? Eller forventer du at han er den som skal ta initiativ til sex? Hva skjer om du tar initiativ til sex?

Du sier at dere har det bra sammen og har snakket om dette. Hvilke forventninger har dere til hvor mye og hvor ofte dere bør ha sex? Er det mulig at du kan få dekket noe av ditt behov ved å onanere? Og kan dere snakke sammen om dette temaet uten at en eller begge føler press til å ha sex når en ikke ønsker det? Og hvor mye skal en godta og akseptere hos hverandre? 

Her var mange spørsmål som du kan stille til deg selv og til dere begge to. Forsøk å komme fram til en enighet som dere begge kan leve med og akseptere. Ofte hjelper det å senke egne forventninger og gi ros og anerkjennelse når den andre faktisk gjør noe positivt som du vil ha mer av.

Jeg forstår at du tenker at du vil ha mer kontroll om du lar være å drikke alkohol, og det kan nok stemme. Kanskje du også skal forsøke å bestemme deg for å drikke mer smart og holde kontrollen? Da gjelder det å drikke sakte og følge med på når en blir beruset. Ta pauser i drikkingen og drikk vann, kaffi eller brus om du kjenner at promillen stiger. 

Håper dette var til hjelp for deg.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Spørsmål om onani? Les vår ABC om å oppnå orgasme med hånd

ABC for å oppnå orgasme på egenhånd (ung.no)

Å greie onanere og få orgasme selv eller å greie å hjelpe partneren til en god orgasme, er en fin kunst å kunne. Her finner du litt kunnskap som er nyttig for å forstå og kjenne kjønnsorganene bedre og dermed å mestre onanikunsten bedre.

Les mer

Ikke om å gjøre å tåle mest alkohol

Full jente (colourbox.com)

Nesten alle mennesker kan drikke alkohol og likevel leve lange, friske liv. Og nesten alle kan bli alkoholikere i ung alder. Alt avhenger at hvordan man drikker.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse