Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan fortelle mamma at jeg har fått meg kjæreste?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 11 år som fikk kjæreste 2 uker siden. Jeg har enda ikke fortalt Mamma eller Pappa det. Jeg har prøvd å si det til Mamma men jeg stivner og sier: Bare glem det.. Jeg greier ikke si det og det har gått 2 uker! Hun kommer sikkert til å bli sint eller lei seg for at jeg ikke sa det før. Og jeg vil ikke si det.. Lærerene og nesten hele skolen vet det så hun finner det ut snart uansett.. Hvordan skal jeg si det? Hva skal jeg gjøre!? HJELP! Alt annet enn å snakke med henne ;(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei!

Takk for at du skriver til oss. 

Jeg skjønner at du synes at dette er vanskelig, når det er sagt så er det bedre at mammaen din får vite dette fra deg og ikke noen andre. Jeg tror ikke at hun blir sint, hun blir nok heller glad fordi du er åpen og ærlig mot henne. Jeg vil råde deg til å si det til moren din, fortelle henne det slik som det er. Hun vil nok forstå deg. Hvis du ikke klarer å si det til henne, så kan du kanskje fortelle det til pappaen din og be han om å si det videre til din mamma? 

Se gjerne på vedlagte artikler. 

Lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Får du lov til å ha kjæreste?

To som holder hender (colourbox.com)

De fleste unge i Norge har lov å ha kjæreste. Det er imidlertid mange unge som opplever at familien eller miljøet setter begrensninger når det kommer til det å ha kjæreste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse