Hopp til hovedinnholdet

Kan vi gifte oss?

Gutt 20 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er 20 år gammel og er fra India. Jeg elsker en jente som er fra Pakistan. Hun er muslim men det er ikke jeg. Hva burde vi gjøre for å gifte oss. Vi elsker hverandre drittt mye.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til ung.no.
 
Så flott at dere har funnet hverandre og kjærligheten!
 
Dere er over 18 år begge to, og det betyr at dere er voksne og har rett til å bestemme alt i deres egne liv. Dere kan velge å gifte dere siden dere er over 18 år. Dere kan gifte dere på tinghuset hvis ikke dere ønsker å gifte dere etter en av deres religiøse tradisjon.
 
Selv om dere har rett til å bli gift uansett hva familiene deres mener, og uten å fortelle det til noen, kan det være vanskelig om dere ikke har familiens støtte. Vet familiene deres at dere er kjærester og vil gifte dere? Hvordan tror dere at familiene deres vil reagere om de får vite dette? Hvor vil dere bo og hvordan vil dere tjene inntekt etter at dere er gift? Alt dette er det viktig at dere tenker gjennom og lager en plan for å takle.
 
Jeg vil be dere om å ta kontakt med helsestasjon for ungdom sammen, slik at dere kan få tips og støtte til hvordan dere kan gjøre dette på en god måte for dere.
 
Husk at det er forbudt for foreldre å true eller bruke vold mot sine barn. Hvis dere skulle oppleve dette hjemme må dere ringe politiet slik at dere får hjelp med en gang.
 
Lykke til med kjærligheten!
 
 
Vennlig hilsen minoritetsrådgiveren (IMDI) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lever du mellom to kulturer?

To jenter (colourbox.com)

Mange ungdommer opplever det som vanskelig å forholde seg til foreldrenes forventninger. De vil ikke skuffe dem de er glad i, men ønsker samtidig å ta egne valg i livet. Kjenner du deg igjen?

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse