Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg ta opp kontakten med en gutt jeg liker?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har i 2 mnd ca begynt å snakke med en gutt på nettet, som jeg traff på en nettside. Jeg likte han litt, men jeg synes han var veldig desperat så jeg begynte å miste litt innteresse for han. Han spurte hver dag om vi kunne prate på telefonen, og jeg begynte og komme på unskjuldninger om at jeg ikke kunne. Etter hvert sluttet han å spørre, å han ga meg mindre komplimenter, han startet plutselig å svare etter 2 timer hver gang jeg sendte en melding. Jeg trudde at jeg kom til å bli glad at han sluttet. Men dette har gjort at jeg bare liker han mer. Jeg savner utrolig masse når han tok en del injativ osv.. hva kan jeg gjøre for å få han til å være sånn han var før, uten at jeg skal virke desperat?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til ung.no

Du skriver at du begynt å snakke med en gutt du har møtt på nettet. Du likte han litt men syntes han virket desperat så du begynte å miste interessen for han. Han spurte om å snakke i telefonen med deg hver dag og du kom med unnskyldninger for å slippe. Etter hvert sluttet han å spørre, ga deg færre komplimenter og brukte lengre tid på å svare på meldinger. Du trodde at du kom til å bli glad for at han sluttet å ta like mye kontakt, men det har bare gjort at du liker han enda bedre. Du savner at han tok initiativ. Du lurer på hvordan du kan få han til å være sånn han var mot deg før uten å virke desperat. 

Så hyggelig at du snakker med en gutt du liker! Det er hyggelig å få oppmerksomhet fra en man liker, men om det blir for mye kan det føre til at man kanskje føler at det blir ubehagelig eller slitsomt. Når du ikke ga han oppmerksomhet tilbake ga han deg mindre oppmerksomhet ved at han sluttet å spørre om å snakke i telefonen, ga deg færre komplimenter og brukte lengre tid på å svare på meldinger. Det kan hende gutten følte at du begynte å avvise han og at han ble lei seg for det og sluttet å ta kontakt. 

Du skriver at du trodde at du kom til å bli glad for at han sluttet å ta like mye kontakt med deg, men at det bare har gjort at du liker han enda bedre. Noen ganger er det sånn at man forelsker seg når man innser at man ikke kan få personen likevel, eller at man liker en person som absolutt ikke viser interesse for en. Når man ikke får oppmerksomhet fra personen man liker er det lett å føle at man blir helt gal av den manglende oppmerksomheten og at man kunne gjort alt for at personen skulle like en tilbake. Kanskje det er litt sånn du føler det nå? Det kan hende at gutten også følte det litt slik da du begynte å gi han mindre oppmerksomhet enn tidligere. 

Kanskje du kan ta kontakt med gutten igjen? Kanskje du kan vise gutten litt tydelig at du liker han? Om du vil det er det flere ting du kan gjøre for å vise at du liker han. Prøv å finne felles interesser. Du kan jo kanskje spørre om dere kan snakke i telefonen igjen fordi du syntes det var så koselig sist gang dere gjorde det. 

Om man vil få en person til å like deg er det beste tipset jeg har at du må være deg selv. Det er det viktigste. Man merker det veldig godt når noen prøver å være noen de ikke er. I sosiale sammenhenger og kanskje spesielt rundt en man liker kan det være vanskelig å være seg selv. Det beste tipset for det er at du må bli godt kjent med personen. Tenkt også over at du skal kunne være den samme personen sammen med venner, med besteforeldre, naboer, lærere og personen du liker. Du skal være deg! Du er bra nok som du er. Vis at du tør å være deg selv, og at du er stolt over at ingen er akkurat som deg. 

Ellers finnes det ingen bedre måte å vise at du er interessert, enn å virkelig vise at du vil bli bedre kjent med gutten. Dere kan se en film hjemme hos en av dere, gå ut å spise lunsj eller lignende. En av dere må jo ta initiativ igjen for at det skal bli noe mellom dere.

Du kan jo prøve å flørte litt med gutten for å se hvordan han reagerer. Uansett hva utfallet blir vil du iallfall vite hva han føler.

Lykke til!

Jeg legger ved noen artikler jeg synes du bør lese.

 

Hilsen Ungdomsredaksjonen i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket, men sjenert?

Sjenert (colourbox.com)

Har du aldri hatt kjæreste? Eller kanskje du er avstandsforelsket, men blir flau ved tanken på å vise det til noen. Les hva du kan gjøre for å få kjæreste.

Les mer

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer


Kommentarer fra brukere Kommentarer


Du må fylle inn både navn og tekst for å sende inn skjemaet.

Legg inn en melding!

Obs! Ung.no svarer IKKE på spørsmål i kommentarfeltet. Send inn spørsmål på ung.no/oss

(Kommentaren blir synlig ved redaksjonens godkjenning. HTML-tagger fjernes)

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse