Hopp til hovedinnholdet

Skal jeg slutte å spille data for å få tilbake kjæresten min?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Hei, nå har kjæresten min slått opp, og hun sier vi ikke kan bli sammen Igjen før jeg slutter å spille dataspill, jeg vet seriøst ikke hva jeg skal gjøre. Om jeg bare skal la henne gå og fortsette å spille eller om jeg skal slutte å spille så vi kan bli sammen Igjen, hjelp meg! Gutt 16 år

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei gutt 16 år.


Takk for at du kontakter Ung.no.

Jeg forstår at du har det vanskelig om du har kjærlighetssorg etter at kjæresten din har gjort det slutt. Om du i tillegg har fått beskjed om at du må ta et valg mellom henne og spillingen din, vil det nok kunne oppleves vanskelig om dataspillingen er veldig viktig for deg.

Jeg tenker nok at det ligger en forhistorie til dette bruddet? Har din ekskjæreste hatt en opplevelse av at din spilling har vært viktigere for deg enn henne?

Det er nemlig slik at en i et kjæresteforhold ønsker å være første prioritet for hverandre. Om en opplever seg tilsidesatt for noe annet, enten det er spilling, jobb, eller en annen interesse, vil det lett kunne oppstå tanker og følelser om at en ikke er viktig nok i den andres liv og at en ikke er elsket. 

Det kan se ut som hun er villig til å gi deg en ny sjanse, men at det vil koste deg noe. Er du villig til å gi slipp på alt det positive som spillingen gir deg? Er hun verdt det? Og hvilke andre konsekvenser har spillingen din? Kan det være andre fordeler med å slutte, eller begrense spillingen? Forsøk å tenke gjennom svarene på disse spørsmålene og ta en avgjørelse ut fra dette.

Jeg vil anbefale deg å snakke med noen om spillingen din og hva det gjør med deg og dine valg i livet. Ta derfor kontakt med noen voksne som du stoler på. det kan være en i familien, en lærer eller helsesøster på skolen. 

Sjekk også ut de artiklene jeg legger ved svaret.

 

 

 

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Avhengighet

Jente røyker (colourbox.com)

Bruken av rusmidler og tobakk (nikotin), kan føre til avhengighet. Hva det skyldes, og hvordan det oppleves kan du lese mer om her.

Les mer

Kjærlighetssorg

Jente med knust hjerte (colourbox.com)

Kjærlighetssorg er noe de fleste av oss opplever før eller siden. Hjertet ditt blir knust. Alt føles svart og trist. Hvordan skal du klare å komme over den du har elsket av hele ditt hjerte?

Les mer

Spiller du for mye?

Skjermdump Fortnite

Lurer du på om du er spillavhengig? Her er rådene for deg som spiller for mye.

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Men hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse