Hopp til hovedinnholdet
Zelda © Lina Neidestam, distr. strandcomics.no
Det mener jeg (ung.no)
Det mener jeg (ung.no)

Hvordan bli glad i egen kropp?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg lurer på hvordan jeg kan unngå kroppspress, jeg har opplevd litt dritt av andre folk og par kommentarer jeg ikke likte så godt. Foreksempel, for ikke så lenge siden var jeg forelsket i en gutt og han likte meg også men så plutselig går han til venninna mi som får alltid gutter og sier til henne at henne er mye diggere enn meg, jeg ble veldig lei meg men jeg kom litt over det, men nå får hun venninna mi alle guttene jeg snakket med før og henne får også mange andre, jeg tenker at de liker henne mest for kroppen fordi mange gutter ser på rumpe osv, jeg føler ikke meg bra nok for noen. Hvorfor skal de velge meg, når det finnes så mange andre finere og digger enn meg? Jeg har alltid den tanken i hodet og jeg vil ikke ha den. Jeg synes ikke at jeg er fin nok for noen.

Besvart 28.06.2018 22:06
 

Svar
Hei

Det viktigste når det gjelder eget syn på kropp, er selvtillit og god selvfølelse. Under har jeg lagt ved noen gode artikler som kan hjelpe deg med å styrke både selvtillit og selvfølelse. 

Lær deg å være glad i den du er. Husk at mange skulle gjort hva som helst for en frisk kropp. I dag lever vi også i en digital verden som gjør at vi sammenligner oss med andre oftere enn før, da gjelder det å finne ut av hva som er viktig for deg! Gode egenskaper, å være en god venn eller å være glad i seg selv kan være viktigere enn en "bra kropp". 

Du er god nok som du er. En dag vil noen velge deg for akkurat den du er! 

Ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan takle å bli avvist?

Jente ser skeptisk ut (colourbox.com)

Er du betatt av eller forelsket i en som ikke gjengjelder følelsene dine? Husk at man ikke kan bli likt av absolutt alle. Hva kan du gjøre?

Les mer

Hvordan få noen til å like deg

Omriss av tegnet hjerte (www.colourbox.com)

Råd for å få noen du liker til å like deg og kanskje til og med bli din kjæreste.

Av Emilie, ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer

Tips for bedre selvfølelse og passe god selvtillit?

Gutt med armene i kors (colourbox.com)

Selvtillit er tro på det vi gjør og det vi får til. Selvfølelse er verdien man ser i seg selv, det å kjenne at man er glad i seg selv. Selvfølelse er også å stole på sine egne følelser og tåle å ta feil.

Her er noen enkle tips til hvordan du kan få bedre selvfølelse og passe god selvtillit.

Les mer

Innlegg: "Jenter og dårlig selvtillit"

Jente speiler seg (colourbox.com)

Hei! Først om fremst vil jeg bare si at det IRRITERER meg med tanken at såå mange jenter i dag har så dårlig selvtillit! Det finnes INGEN fasit på hvordan en jente bør og bør ikke være, hvordan de skal se ut eller hvem de er inni seg, for det har noe med at man er spesiell! Jeg har så mye å si om dette.

Innelgget er sendt inn til ung.no av gutt 15 år

Les mer

Selvfølelse og kroppspress

Trist jente ser seg i speilet (colourbox.com)

Vi blir fra ung alder utsatt for tydelige og strenge skjønnhetsidealer, og som følge av et sterkt kroppspress kjemper vi for å være perfekte. Dårlig selvfølese blir konsekvensen for mange.

Må det være sånn?

Av Emilie, ungdomsjournalist

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du forbedre dem?

Les mer

Sjalu på venninna?

Venner og fiender (Colorbox)

Mange har opplevd den snikende sjalusien når venninna gjør det bedre enn deg på alle prøver, får flere "likes" på profilbildet sitt eller får den kjekkeste gutten i klassen. Men hvorfor blir vi sjalu? Og hvordan kan vi takle det?
Av Hege, ungdomsjournalist

Les mer

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse