Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir redd når kjæresten min blir sint, vurderer å slå opp.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei. Kjæresten min er 19 år, og vi har vært sammen i rett over to år. Vi begge to sliter med depresjoner, og han har i tillegg ADD, søm gjør det vanskelig for han å kontrollere sinnet hans. Situasjonene hvor han fort blir sinna kan være når vi er ute i kjører, når han spiller på pcen, ute blant folk, eller generelt hvis ting ikke går hans vei. Som regel da han blir sinna, så slår han i veggen, slår i bordet, eller ødelegger ting. Det har aldri gått utover meg fysisk, men jeg blir alltid så redd, hver gang vi skal gjøre noe, for plutselig så kan han bli sinna. Han har fått ritalin for dette, men han føler selv at det bare blir verre, så han bruker de ikke. Jeg vurderer å slå opp med han, fordi jeg ikke takler det psykisk, jeg føler at alt er min feil, men samtidig så er så glad i han. Eneste grunnen til at jeg ikke har gjort noe er fordi han sier at uten meg så er han halt alene, og da er han sikker på at han kommer til å ta livet sitt. Hva skal jeg gjøre? Har dere noen råd? Takk

Besvart 11.10.2018 21:40
 

Svar
Hei jente 16 år.

Takk for at du kontakter Ung.no.

Jeg forstår at det er skremmende at kjæresten din blir så sint som du beskriver. Og selv om det er gode forklaringer på hvorfor han har disse vanskene, er det ikke greit at han holder på deg ved å true med å ta sitt eget liv om du velger å forlate ham. 

Jeg vil derfor anbefale deg å snakke med noen voksne som kan hjelpe deg. Snakk først og fremst med foreldrene dine, slik at de vet hvordan du har det. Jeg vil også anbefale deg å snakke med helsesøster på skolen, eller helsestasjon for ungdom. Her kan du få hjelp til å ta ansvar for eget liv og ta gode avgjørelser for deg selv. 

Husk at du har ansvar for deg selv og dine valg. Kjæresten din må ta ansvar for seg selv og sitt liv. Blir du engstelig for at han skal ta sitt eget liv, er det viktig at du ikke holder dette for deg selv, men sier i fra til noen voksne som kan ta vare på kjæresten din. Dette er ikke ditt ansvar og det er viktig at du får hjelp til å komme ut av et forhold som ikke er bra for deg.

Jeg legger ved flere artikler som jeg anbefaler deg å lese.

Håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg alt godt.

 

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Hva er vold?

Jente blir slått (colourbox.com)

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse