Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir redd når kjæresten min blir sint, vurderer å slå opp.

Still spørsmål
account_circle

SPØRSMÅL

Hei. Kjæresten min er 19 år, og vi har vært sammen i rett over to år. Vi begge to sliter med depresjoner, og han har i tillegg ADD, søm gjør det vanskelig for han å kontrollere sinnet hans. Situasjonene hvor han fort blir sinna kan være når vi er ute i kjører, når han spiller på pcen, ute blant folk, eller generelt hvis ting ikke går hans vei. Som regel da han blir sinna, så slår han i veggen, slår i bordet, eller ødelegger ting. Det har aldri gått utover meg fysisk, men jeg blir alltid så redd, hver gang vi skal gjøre noe, for plutselig så kan han bli sinna. Han har fått ritalin for dette, men han føler selv at det bare blir verre, så han bruker de ikke. Jeg vurderer å slå opp med han, fordi jeg ikke takler det psykisk, jeg føler at alt er min feil, men samtidig så er så glad i han. Eneste grunnen til at jeg ikke har gjort noe er fordi han sier at uten meg så er han halt alene, og da er han sikker på at han kommer til å ta livet sitt. Hva skal jeg gjøre? Har dere noen råd? Takk

SVAR

Besvart 11.10.2018 21:40:02
Jeg synes også du bør lese:
attach_file

Helsestasjon for ungdom

Helsestasjon for ungdom er et gratis tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

 

Les mer
attach_file

Hva er vold?

Mange barn og ungdom lever med vold og overgrep i familien, fra kjæresten eller fra andre. Men det er ikke alltid de tenker på dette som vold. Det viktig å vite om det er vold du opplever.

 

Les mer
attach_file

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

 

Les mer
attach_file

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Hvis du har det vanskelig får du ofte råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det, eller tror at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det hjelper og hvordan du kan komme igang.

 

Les mer
account_circle