Hopp til hovedinnholdet

Forelsket, men ganske sjenert ovenfor den jeg liker.

Gutt 14 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg strever med noe. Det er både negativt og positivt føler jeg. Jeg er nemlig forelsket. Jeg føler det er en deilig følelse av å få høre/se den jeg liker, men på den andre siden stresser det meg også. Jeg og den jeg liker ble litt venner. Vi pleide før å snakke utrolig mye på snapchat. Vi snakker ikke så mye som vi gjorde den gangen nå da. Vi går på samme skole også. Problemet er at vi er begge to ganske sjenerte, veldig nervøse og syntes ting er flaut. Selv om jeg tror/jeg vet faktisk at vedkommende liker meg. Det var en gang jeg sto på busstoppet og hørte at hun sa til vennen sin at hun likte meg. Jeg smeltet. Jeg ble sykt stressa. Jeg føler jeg har høy selvtillit, jeg er ikke redd for å vise meg, eller f.eks være på scenen med bandet mitt, men når det kommer til å starte en samtale med vedkommende eller si mine følelser ut finner jeg det ganske vanskelig. Jeg vil gjerne si mine følelser og snakke med hun oftere, men jeg skjønner ikke. Jeg kan trøste med at jeg turte da. Men...

Besvart 04.11.2018 08:02
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss. 

Så hyggelig å høre at du er forelsket. Samtidig skjønner jeg at det kan være litt skummelt. 

Ofte så er det slik at man må ta noen sjanser, og bare rett og slett hoppe i det når man skal snakke med den man liker. Men jeg tenker at du jo er litt ekstra heldig som har fått greie på at hun liker deg. Det kan du jo prøver å tenke på når du skal finne selvtilliten til å starte en samtale. 

Det er også viktig å huske på at de aller fleste bare syntes det er hyggelig at noen viser de oppmerksomhet eller tar initiativ til å bli bedre kjent. Dere har jo i tillegg snakket litt sammen før, noe som kanskje kan gjøre det enklere å finne en måte å gjenoppta kontakten på. 

Det kan også være en veldig fin ting å starte litt forsiktig bare ved å gi noen små, flørtete hint. For eksempel ved å se litt ekstra på henne og smile når dere får øyekontakt. Eller prøve å begynne med å bare hilse på henne når du ser henne på skolen. Etterhvert vil det kanskje føles mer naturlig å snakke litt til henne, eller stille spørsmål for å innlede en samtale. Det kan i alle fall være et fint sted å starte. 

Etterhvert som dere blir bedre kjent vil det jo også være mye enklere å bygge videre på det, for å se om det kanskje kan bli noe mellom dere. 

Jeg legger ved noen artikler du kan lese og ønsker deg lykke til!

Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket, men sjenert?

Sjenert (colourbox.com)

Har du aldri hatt kjæreste? Eller kanskje du er avstandsforelsket, men blir flau ved tanken på å vise det til noen. Les hva du kan gjøre for å få kjæreste.

Les mer

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse