Hopp til hovedinnholdet

Jeg går i 9.klasse og mange av guttene er lavere enn meg. Noen råd?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente som går i 9.klasse! Så å si alle guttene på trinnet er lavere enn meg og mange er VELDIG lave! Jeg er cirka 1,73! Og det er kanskje bare 2 gutter i klassen og kanskje 10 gutter på trinnet som er høyere enn meg! Det synes jeg er dumt fordi jeg ofte blir forelsket i gutter! Men mange av dem er lavere enn meg... og jeg kan ikke være sammen med en lav gutt! Det kan jeg bare ikke! Har du noen råd?

Besvart 09.12.2018 18:52
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Du er nok ikke alene om å føle det slik som jente. Gutter kommer senere i puberteten enn jentene, og da kan det være en periode i ungdomstiden hvor noen jenter er høyere enn de fleste av guttene. Du har sikkert hatt en stor lengdevekst nå og gått forbi den ene og den andre. Mest sannsynlig vil mange av de guttene du forelsker deg i nå, begynne sin lengdevekst veldig snart.

Når det kommer til å være sammen med gutter, så er det nok ikke høyden som betyr mest. Hva er det som du liker ved en gutt? Om han er lav eller om han er en grei gutt? Istedenfor å fokusere på høyden til en gutt du liker, fokuser på hvordan gutten er som person. Og som sagt vil nok mange av guttene vokse mer nå etterhvert.

Lykke til!

 

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Puberteten - hva skjer?

Gutt tenker (colourbox.com)

Hormonene bobler i kroppen - kroppen er ikke lenger den samme og følelsene svinger. Hva skjer?

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse