Hopp til hovedinnholdet

Skolehverdagen min er rett og slett dritt

Jente 13 år
 

Spørsmål

For der første, jeg synes det er domt at det ikke får an å sende inn noe om forelskelse fordi det er fint å få skrivet det til noen. Kanskje ikke alt kan få er bra nok svar men det får i Vertfall et svar, det blir bare dere og derre steder p spørre eller snakke, jeg vil ikke snakke med mamma om det eller vennene mine. Venne mine er ikke til å stole på. For det andre. Skole verdagne min er rett og slett dritt. Jeg har venner å være med men jeg kan ikke si noe til de uten at det lekkes og det gjeller alle de i klassen også. Venne mine som er eldre sier bare du kommer deg igjennom det eller det er ikke så ille. Poenget er at jeg har ADD, og sliter med prøver og lekser. Lekse hjelp hjelper ikke. Jeg ha rlyst til å stige i karakterer fordi jeg ligger på 3. Jeg klarer ikke konsentrere meg til prøver hjemme fordi det er en gutt jeg tenker på. Derfor ønsker jeg at man hadde om det her fortsatt. Det er en gutt, han er ett PR eldre. Og får bra for meg. Han tar fokuse mitt hele tiden. hjelp!

Besvart 08.01.2019 13:18
 

Svar
Hei!

Jeg forstår at det er vanskelig å konsentrere seg når du er veldig forelsket i en gutt! Du er nok ikke alene om å oppleve dette i ungdomstiden.

Det er spennende å være forelsket! Men mange tenker dessverre at den de er forelsket i ikke er interessert tilbake. Det kan man faktisk ikke vite før man har undersøkt det nøyere. Selv om den gutten du er forelsket i ikke tar kontakt med deg på noen måte, betyr det ikke at han ikke vet hvem du er. Vi mennesker oppfører oss forskjellig når vi er forelsket. Noen er veldig åpne og tydelige på det, mens andre ikke uttrykker det på noe som helst måte.

Den eneste måten du kan finne ut av om den gutten du er forelsket i er interessert i deg, er å ta kontakt med han og sjekke det ut. Du trenger ikke nødvendigvis gå rett bort og spørre han, men du kan gi han oppmerksomhet ved å smile til han eller si hei. Vis at du er der og gjør han oppmerksom på deg.

Det er selvfølgelig en risiko for at du blir avvist. Men da har du hvert fall øvd deg på å ta kontakt med noen du liker godt! Det kan komme godt med neste gang du er forelsket. For det kommer til å skje igjen.

Det høres ut som at du strever litt på skolen. Du vil ha bedre karakterer, men du sliter med å få gjort lekser og prøver godt nok. Siden du har hatt leksehjelp regner jeg med at foreldrene dine og lærerne dine har prøvd å hjelpe deg med skolearbeid. Det er veldig viktig at du, foreldrene dine og skolen samarbeider om at du skal ha det best mulig på skolen. Skolen kan tilpasse mange ting slik at du lærer bedre, men da må du snakke med noen på skolen om det.

For å ha mer fokus og konsentrasjon på det man skal gjøre kan det være nyttig å lage en plan. Du kan for eksempel lage en plan over det skolearbeidet du skal gjøre hjemme hver dag. Kanskje kan du begynne med arbeidsøkter på 20-30 minutter. Legg så inn en pause, men pass på at den ikke blir for lang, 10 minutter er bra. I pausen kan du tenke så mye du vil på den du er forelsket i, være på sosiale medier eller gjøre andre ting. Når du har arbeidsøkt skal du legge bort telefon og andre ting som kan distrahere deg.

Å ha en arbeidsplan betyr ikke at konsentrasjonen og fokuset er på plass med en gang. Du må øve deg på å jobbe konsentrert. Mist derfor ikke motet selv om du innimellom ikke klarer å gjøre noe fordi du mister konsentrasjonen!

Jeg håper dette var til hjelp for deg!

Vennlig hilsen helsesykepleier 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer

Hvordan finne motivasjon til skolearbeid?

Motivasjon til skoleoppgave (foto: ung.no)

Sliter du med å holde motivasjonen oppe på skolen? Får du aldri den karakteren du ønsker, samme hvor hardt du jobber? Her er noen tips.

Les mer

Hvordan få noen til å like deg

Omriss av tegnet hjerte (www.colourbox.com)

Råd for å få noen du liker til å like deg og kanskje til og med bli din kjæreste.

Av Emilie, ungdomsredaksjonen, ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse