Hopp til hovedinnholdet

Sa til en gutt at jeg liker han og nå snakker han ikke til meg lengre.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg liker en gutt! Vi var ganske gode venner og han smilte hele tiden til meg osv... Pluteslig fikk jeg vite at en annen jente likte han og jeg visste at hun hadde bedre sjanse på han enn meg, fordi hun er flink med gutter!! Jeg fikk panikk og sa til han at jeg likte han, nå snakker han ikke med meg lenger eller ser ikke på meg på skolen! Jeg er lei meg, og tror jeg har gjort noe dumt. Håper dere kan hjelpe meg på å få svar.. hvorfor er han sånn??

Besvart 10.01.2019 14:46
 

Svar
Hei

Det er vanskelig for meg å si hvorfor denne gutten reagerte på denne måten. Det kan hende at han kun så på det som var mellom dere som ett vennskap, og at han ikke ønsker å såre deg når du sa at du likte han. Det kan også hende at han ikke selv vet hva han føler og at han derfor ble ukomfortabel og følte at det gikk for fort. Det er vanskelig å si, og den eneste måten du kan finne ut av det på er jo ved å snakke med han. Jeg forstår at det kan være vanskelig, og kanskje skummelt fordi du ikke vet hvilket svar du kan få. Likevel så har dere jo vært venner så hvis du føler at du trenger å få et slags svar på det så går det ann å spørre. Da må du jo også være innstilt på at han kan gi deg et svar som gjør deg lei deg. I så fall er det viktig å vite at hvis man bli avvist så handler deg ikke om at du ikke er god nok. Det handler nok bare om en kjemi som ikke var like sterk fra hans side. 

Jeg syntes jo også det er litt trist at du sier at du ikke har like god sjans som denne andre jenta. Det er dumt å sammenlikne seg med andre. Og selvom noen liker henne, så handler det ikke om at hun er noe bedre enn deg. Prøv derfor å ikke la slike ting komme i veien når du liker noen. Tenk heller positive tanker om deg selv og fokuser på hvorfor det helt sikkert er mange som vil like deg! 

Jeg legger ved noen artikler du kan lese og ønsker deg lykke til!


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.nos flørteskole

Kyss bak en ballong (colourbox.com)

Forelsket? Frustrert? I denne artikkelen gir vi deg gode flørtetips som kanskje kan hjelpe deg med å kapre drømmegutten eller -jenta.

Les mer

Forelsket? Ta det første steget!

Forelsket (colourbox.com)

De fleste har opplevd det. Du liker noen, men aner ikke hvordan du skal få han eller henne til å legge merke til deg. Hva gjør du? Få tips og les også hva andre har spurt om her!

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer

Hvordan takle å bli avvist?

Gutt sitter i en trapp og er deppa (colourbox.com)

Er du betatt av eller forelsket i en som ikke gjengjelder følelsene dine? Husk at man ikke kan bli likt av absolutt alle. Hva kan du gjøre?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse