Hopp til hovedinnholdet

Føler at alle gutter jeg møter har meg rundt lillefingeren.

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei, jeg visste ikke hvilken kategori jeg skulle putte det her i.. men ja. Jeg føler meg helt håpløs når det kommer til gutter. Hver gang de «er ferdig» med meg så blir jeg skuffet og såra. Også kommer de tilbake senere. Jeg har det alltid i bakhodet og sletter de fra sosiale medier osv, men på et vis så får de meg alltid til å svare eller legge de til igjen. Jeg synes nesten det er komisk, fordi dette er blitt så vanlig for meg at jeg ikke når å ta det til meg før det blir et nytt tilfelle med gutt av samme miljø/ vennekrets som de andre. Dette er snakk om gutter som jeg er glad i, har ligget med og styrt med. Jeg tror de vet at de har meg rundt lillefingeren og at jeg stiller opp når DE vil, uansett hva. Taktikken med å være kostbar/ ikke svare fungerer i sjeldne tilfeller. Vet ikke hva jeg skal gjøre eller hvorfor dette skjer med meg hele tiden. Mister respekt og tillit til generelt alle gutter der ute sånn som det er nå, og det er ufattelig sårende og slitsomt hver gang egentlig.

Besvart 10.02.2019 13:52
 

Svar
Hei

Jeg forstår at dette er slitsomt, og at du ikke ønsker at det skal være slik. Det er heller ikke alltid så lett å vite hvordan man skal møte situasjoner som disse når man havner i de. 

Jeg tenker jo at et viktig poeng kan være å kommunisere at de ikke bare kan "få deg tilbake" så fort de ombestemmer seg. Dette kan du jo blant annet gjøre ved å ikke gi inn når de etter en stund kommer tilbake. Jeg forstår at det ikke alltid er så enkelt når man liker noen, men hvis du har vært veldig såret fordi noen avsluttet noe mellom dere så er det jo også viktig å vise at de ikke bare kan ombestemme seg og få alt tilbake slik det var før. Ved å gå tilbake til de så risikerer jo også du å bli såret igjen. Det å bli venner igjen på sosiale medier er ikke nødvendigvis det største problemet, men å i alle fall heller starte på nytt som venner og å få de til å forstå at det ikke bare uten videre går tilbake til slik det var er nok viktig.

For at en relasjon skal utvikle seg til noe mer er det ofte viktig at man bygger opp en slags tillit, hvor begge parter investerer mer eller mindre det samme i forholdet. For eksempel er det kanskje viktig at man ikke alltid møtes på den ene personen sine premisser eller bare når det passer for dem. Prøv å vis at de også må vise litt initiativ og faktisk gjøre en liten innsats for at de skal få noe tilbake. Hvis du merker at du legger mer i et forhold enn den andre personen så kan det noen ganger være greit å holde litt igjen, for å se om det stemmer eller ikke. Hvis den andre personen ikke gjør en innsats for at dere skal treffes eller bli bedre kjent så er det nok en indikasjon på at de ikke er verdt tiden din. Det kan være greit å tenke på når du begynner å like noen. Jeg er helt sikker på at du kommer til å møte noen som faktisk setter pris på deg og ønsker å jobbe for at det skal fungere, du har kanskje bare ikke møtt han helt enda.

Jeg legger ved noen artikler du kan lese og ønsker deg lykke til.


Hilsen ungdomsredaksjonen, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex med en venn

Vennesex (colourbox.com)

Har du sex med en person du ikke kaller for kjæreste? Det er ikke uvanlig. Slike forhold bør også følge noen regler for å forhindre at en av dere blir såret. De viktigste kan du lese mer om nedenfor.

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Hvordan takle å bli avvist?

Gutt sitter i en trapp og er deppa (colourbox.com)

Er du betatt av eller forelsket i en som ikke gjengjelder følelsene dine? I denne artikkelen får du tips til hva kan du gjøre!

Les mer

Vi holder på, hvordan bli sammen?

Gutt og jente holder hender (Colourbox.com)

Holder du på med den du er forelsket i og lurer på hvordan dere kan ta det neste steget og bli kjærester?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse