Hopp til hovedinnholdet

Jeg er sykt forelsket, og er sjalu på venninna mi. Hva skal jeg gjøre ?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 13 år, og jeg tror jeg er syyykt forelska! Jeg tenker på han 24\7 liksom! Han er helt ærlig litt «jentegal» så han svarte ja når jeg spurte han, så vi er sammen nå. Og han har sagt at han og er sykt forelska og at han elsker meg og sånt, men jeg føler at han og bestevenninna mi flørter litt. Så jeg blir litt sjalu noen ganger. Er noe av det greit, og er det normalt? Altså, jeg er ganske så sikker på at han liker henne eller motsatt eller noe sånt, men alikavell så kjenner jeg det litt i magen. Hvis dere svarer at jeg burde prate med kjæresten min og/eller venninna mi, så blir det litt kleint altså! (Bare så dere vet det) men burde jeg gjøre noe? Og hvis ja, hva da?

Besvart 03.03.2019 16:27
 

Svar
Hei

Å, så spennende å være forelsket!
Jeg skjønner godt at det er vondt å kjenne den ekle følelsen av sjalusi i magen. 
Når er nyforelsket er en gjerne veldig sårbar, og litt redd for å ikke være bra nok for den andre. En kan bli redd for at den andre liker andre bedre, og behøver tid på å bli trygg på at kjæresten liker bare deg. 
Når en har vært sammen litt tid, vil det også være lettere å akseptere at kjæresten går godt sammen med andre, uten at det betyr noe mer enn et hyggelig vennskap. 

Dersom dette kjæresteforholdet er helt nytt, vil jeg anbefale deg å se an og ikke si noe akkurat nå. 
Kanskje venner du deg til dette, og ser at det kun er et vennskap. 
Dersom du synes at dette utvikler seg, snakk med venninnen din, og si at du føler deg utrygg. Unngå å klandre henne, men ta utgangspunkt i hva du føler. 

Jeg håper at noe av dette og vedlagte artikler kan være til hjelp. 

Lykke til videre med kjærligheten !

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

20 tegn på at DU er forelsket

20 tegn på at DU er forelsket

Her på ung.no får vi ofte spørsmål fra unge som lurer på om de selv er forelsket. I denne artikkelen vil du finne 20 tegn som kan tyde på at DU er forelsket!

Av Amalie, ungdomsjournalist, ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse