Hopp til hovedinnholdet

Hva gjør jeg når jeg og venninnen liker samme gutt?

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei, jeg lurte på en ting. Jeg har en bestevenn som har likt en gutt ganske lenge nå. Men det går litt frem og tilbake så jeg veit aldri helt sikkert når hun liker han. Han som hun liker, liker meg og jeg liker han. Jeg og han holder på, uten at hun veit det, hun fikk vite det en gang før og da ble hun veeeeldig leiseg. Så hva burde jeg gjøre?

Besvart 13.03.2019 14:28
 

Svar
Hei jente 13 år!

Dette kan være et vanskelig dilemma, samtidig er det veldig vanlig og det er mulig å få dette til. 

  • Forsøk å snakk med venninnen din. Fortell at du liker gutten og at du synes det er vanskelig siden dere begge gjør det. Husk at hun kan bli lei seg, men det er helt normalt.
  • Det er av og til vanskelige ting vi må fortelle, derfor er det kanskje enda viktigere å fortelle det. Hvis du ikke finner et rett tidspunkt for å si det kan du skrive det du vil fortelle ned. Da kan du lettere starte en prat også vet du hva du skal si. Da vil også venninnen din forstå at dette har du tenkt mye på og at det er viktig for deg. 
  • Hvis venninnen din blir veldig lei seg, kan du trøste henne og forsøke å forstå at dette er vondt for henne. Forklar også at du ønsker å være venninne videre. 
  • Dersom du velger å ikke si noe kan du selvsagt satse på at hun aldri får vite noe om dere to, men da vil det også være vanskelig å fortsette å være venninner. 

Jeg tror at dersom du forsøker å fortelle henne hva du føler vil hun forstå deg. Du kan heller ikke styre dine følelser og slik er vi alle skapt. 

Lykke til! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Forelsket i den samme som bestevennen din?

Hjerte i to (colourbox.com)

Du har lenge vært forelsket i en person. Problemet er at bestevennen din også er forelsket - i den samme som deg! Hva skal du gjøre? Skal du ta hensyn til bestevennen og droppe forelskelsen, eller er det første mann til mølla? Og hva vil i så fall skje med vennskapet?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse