Hopp til hovedinnholdet

Er redd en gutt blir lei seg hvis jeg ikke vil ha sex med han

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg er forelsket i en gutt og han er forelsket i meg, men han vil lism ha sex osv og han er 15. Jeg vil veldig gjerne være sammen med han, men jeg er redd for at han blir lei seg hvis jeg ikke vil det han vil. Hva skal jeg gjøre ?

Besvart 19.03.2019 22:45
 

Svar
Hei

Så hyggelig at han du er forelsket i også er forelsket i deg. Det er bra at du tenker igjennom hva du vil og hvor dine grenser går. Hvis du er usikker så bør du vente litt. Du er under den seksuelle lavalder, så du kan gjerne si at du i allefall vil vente til du er 16 år. Ikke vær redd for at han skal bli lei seg. Han må finne andre måter å tilfredsstille seg selv på når den han er sammen med ikke er klar for sex. Det kan også være at han ikke er moden og klar for voksen sex selv om han er kåt.

Før du kan dele og ha god seksualitet med en annen person, må du kjenne og være trygg på kroppen din. Det innebærer å ha en god egenseksualitet, - at du onanerer/fingrer og vet hva du liker av seksuelle stimuli. Onani eller fingring er en måte å utforske og nyte sin egen kropp på. Det er vanlig at både gutter og jenter onanerer. 

Før du har sex med en annen, er å være mentalt eller tankemessig moden vel så viktig som å være fysisk moden for det. Det er viktig å tenke gjennom hva du vil og ikke vil gjøre, med andre ord; at du er klar på egne grenser, at du er trygg som person og at du har god selvfølelse. Er du klar på hvilke grenser du har og føler du deg trygg på deg selv? Det er viktig å ikke la deg presse til noe du ikke vil. Du kan si nei når du vil. Du bestemmer selv over kroppen din.

Når du føler deg moden for det og du har funnet en du er trygg på og opplever at det er tillit og nærhet mellom dere, kan dere begynne utforskningen av seksualiteten med hverandre.

De fleste i et forhold følger såkalt seksuelle script; man holder hender, klemmer og kysser. Etter hvert tar og føler man på hverandres kropper, først utenpå klærne, deretter innenfor. Når man kjenner seg klar for det kjenner man på hverandres intime soner, bryst og kjønnsorganer. Før man kommer så langt kan det ha gått lang tid.

Sex skal være en positiv opplevelse for dem som er involvert. Hvis en eller begge parter ikke er klare for det, eller føler seg presset, kan det bli en dårlig opplevelse. Gå en tur, eller gjør en annen aktivitet sammen og gjør noe som gir mulighet til å finne på noe annet enn å kysse/kose. Det kan være lurt å gjøre litt forskjellig for å bli kjent med en person sine ulike sider. Se også vedlagte artikler.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell lavalder - hva sier loven?

Par i senga (colourbox.com)

Den seksuelle lavalderen i Norge er 16 år. Den skal beskytte barn og ungdom mot overgrep fra voksne. Den beskytter også barn og ungdom mot å ha sex før de er klare for det fysisk og psykisk.

Les mer

Er det greit å mase seg til sex?

Par i en seng (colourbox.com)

Du gleder deg kanskje veldig til å ha sex med kjæresten din, men det å mase om sex kan føre til at kjæresten din føler seg presset til å ligge med deg. Det er aldri greit å presse noen til sex.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse