Hopp til hovedinnholdet

Hvordan kan jeg si til foreldrene mine at jeg vil møte nettkjæresten min?

Jente 13 år
 

Spørsmål

jeg har en kjæreste jeg møtte på nettet og vi har veldig lyst å møtes i sommer, men hvis jeg sier det til foreldra mine så blir de sure på grunn av at vi møttes på nettet. har dere råd på hvordan jeg kan si det til dem?

Besvart 07.05.2019 22:10
 

Svar
Hei jente 13 år.

Jeg forstår at du synes det er spennende og har lyst til å møte kjæresten din i sommer. Samtidig forstår jeg at du er engstelig for dine foreldres reaksjon på at du har møtt kjæresten din på nettet.

Mange foreldre blir engstelige når de hører at barna deres får venner og kjærester på nettet. De kan få bekymringer om at barna deres skal oppleve farlige ting og mange har hørt historier om at barn og unge blir lurt av voksne som utgir seg for å være barn.

Og redde voksne kan bli både sure og sinte, men de er, som sagt, egentlig redde. De er redde fordi de bryr seg om deg, og det er det viktig for deg å forsøke å forstå. Jeg synes du skal forsøke å tåle den reaksjonen som kommer og tolke dem som at de er redde og ikke sure. De fleste voksne roer seg etter en stund og da kan det bli lettere å snakke sammen. 

Og det er viktig å være forsiktig, derfor synes jeg du uansett skal fortelle dine foreldre at du har møtt denne kjæresten på nettet. Kanskje du kan la foreldrene dine også få treffe denne kjæresten og snakke med ham? Du kan også snakke med kjæresten din og høre om foreldrene dine kan få snakke med hans foreldre. På den måten kan du gi dine foreldre en mulighet til å sjekke ut og bli trygge på at du ikke blir lurt. 

Jeg vil også anbefale deg å snakke med helsesykepleier på skolen. Her kan du få hjelp til å snakke med dine foreldre og få råd om hvordan du kan ta best vare på deg selv.

Jeg håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg alt godt.


 

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvordan snakke med foreldre som ikke forstår deg

10 gode tips (ung.no)

Du har sikkert hatt følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Vi gir deg 10 tips om hvordan du kan snakke med vanskelige foreldre.

Les mer

Nettkjærester

SMS-flørting (colourbox.com)

Noen har kjæreste de bare har pratet med på nettet. Det kan være fint, men det kan også by på noen utfordringer. Vet du hva du bør tenke over hvis du har nettkjæreste?

Les mer

Slik er du trygg og smart på nett

Trygg på nett (colourbox.com)

Internett er åpent for alle, og det er fort gjort å støte på ubehagelige personer eller innhold. Følg denne huskelista for å beskytte både deg og dine venner på nett!

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Forelskelse
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om forelskelse